Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 липня 2023 р.

Про роботу КП "ЧТУ", його відновлення та перспективи на майбутнє — у телепрограмі "На часі"

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

КП "Чернігівське тролейбусне управління" Чернігівської міської ради одне з підприємств міста, яке зазнало значних збитків під час активних бойових дій у 2022 році. Про те, які були пошкодження, як підприємство відновлювалось, які тимчасові маршрути працюють у місті, розповів начальник КП Руслан Ємець у черговому випуску програми "На часі" телеканалу "Новий Чернігів".

За його словами, через обстріли найбільше постраждала контактна мережа у мікрорайонах Подусівка, Бобровиця, ЗАЗ  — загалом 45 км, орієнтовний збиток  — 93 млн грн. Також тягові підстанції та повітряні лінії 10 кВт  на Лісковиці. Зокрема, по вул. Малиновського майже всі встановлені перед початком широкомасштабної війни опори підлягають демонтажу, наразі там тривають роботи. Пошкоджень зазнали чотири одиниці рухомого складу та зупинкові комплекси.

Проаналізувавши схему контактної мережі, для себе ми визначили черговість і перелік робіт, які маємо зробити. Розпочали з того, що скоріше можна відновити. Перші тролейбусні маршрути, які були відновлені це на ділянках, які найменше постраждали, тобто, не потребували заміни великої кількості електроопор, контактної мережі. Вже у червні 2022-го відновили маршрути № 3, 7, 9, 11, розповів Руслан Ємець.

Як і інші підприємства, КП «ЧТУ» відновлювалося,в тому числі, й завдяки підтримці міжнародних партнерів та донорів. Гуманітарна допомога надходила від приватного бізнесу з області, яку спрямували на відновлення контактної мережі, від словацького підприємства, яке передало 60 опор. Суттєва допомога надана і Товариством Червоного Хреста  контактний провід, спецчастини контактної мережі, силові кабелі, опори та інші необхідні матеріали, засоби та техніка.

На сьогодні у місті працює сім тролейбусних маршрутів. У серпні планується запустити маршрут №4 і, відповідно запустити до ЗАЗу маршрути №3 та №9.

Щодня на лінію виходить 52 тролейбуси, плановий випуск 60 одиниць (до війни було 65 одиниць рухомого складу).

Це все тимчасові маршрути. Поки ми не відновили основну контактну мережу, працюємо у тимчасовому графіку, пояснив керівник КП.

Детальніше про роботу комунального підприємства в умовах воєнного стану, пасажиропотік, який вид оплати найчастіше обирають чернігівці та які існують виклики для підприємства у відеосюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!