Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 липня 2023 р.

Відновлення житлового фонду КП «Деснянське» у 2022 році. Про ліквідацію наслідків бойових дій – у програмі «На часі»


Фото № 1

В управлінні КП «Деснянське» Чернігівської міської ради наразі 357 багатоповерхових житлових будинків це 18 тис. квартир, де мешкає майже 36 тис. чернігівців, загальна їх площа 1,013 млн кв. м. Прибудинкова територія, яка обслуговується підприємством, складає понад 600 тис. кв. м, площа зелених зон більше 300 тис. кв. м, загальна кількість під’їздів 854, ліфтів - 241.

Про те, як працювало комунальне підприємство під час активних бойових дій у 2022 році, які пошкодження отримали багатоповерхівки, і як відбувалося їх відновлення – розповів начальник КП «Деснянське» Віктор Пригара у черговому випуску програми «На часі» телеканалу «Новий Чернігів».

За його словами, у 2022 році з головним завданням, а це забезпечення життєдіяльності житлового фонду та комфортного проживання мешканців, підприємство гідно справилося, не зважаючи на те, що це був дуже важкий період. Затверджений кошторис виконаний на 103,1%, при цьому сплатили 20 млн грн податків, з них: більше 800 тис. грн податок на прибуток.

Підприємство, згідно з підписаними договорами, працює виключно за кошти мешканців відповідно до кошторису. Бюджетні кошти ні на місцевому рівні, ні обласному, ні державному не надаються. Всі роботи погоджуються тільки з містянами. Оскільки багатоповерхові житлові будинки є сумісною власністю мешканців, тому розпоряджатися всім мають тільки вони, сказав керівник підприємства на початку розмови.

У дні оперативного оточення, внаслідок обстрілів, житлові багатоповерхові будинки на території КП «Деснянське» найменше постраждали. Таких — 48, з них 7 з прямим влучанням. Роботи з прибирання у ті дні виконувалися відразу після обстрілів. Пізніше за кошти підприємства своїми силами, без залучення підрядних організацій, відремонтували один будинок з прямим влучанням та 41 з непрямим. Відновлювали покрівлі, вікна у під’їзді тощо. Ремонт у самих квартирах підприємством не виконувався.

Наша задача була відновити периметр будинку для того, щоб можна було підключити теплопостачання та водопостачання, і щоб людям можна було проживати, додав Віктор Пригара.

Загалом КП «Деснянське» надає 14 послуг, основна з яких це підготовка житлового фонду до експлуатації в осінньо-зимовому періоді. На сьогоднішній день ця робота виконується.

Підприємство має три дільниці та аварійно-транспортну службу. Фактично у колективі 218 працівників, але загалом штат розрахований на 249. Середня заробітна плата по підприємству близько 12 тис. грн, для робітників – 10,7 тис. грн.

Тобто наразі більше 30 працівників не вистачає для того, щоб здійснювати якісніше та швидше необхідні роботи, прокоментував начальник КП.

Докладніше про роботу комунального підприємства в умовах воєнного стану, які є проблемні питання та шляхи їх вирішення  у відеосюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!