Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 липня 2023 р.

Обрана міська влада, а не призначені чиновники, мають визначати пріоритети у відбудові Чернігова

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

56% чернігівців вважають, що визначати пріоритети відбудови Чернігова має місцева влада, обрана на виборах; 17%, що адміністрації, призначені центральною владою (у випадку нашого міста, мова йде про міську та обласну військові адміністрації); 18%  що самі громадяни. 

Такі результати восьмого всеукраїнського муніципального дослідження, яке 5 липня під час загальноміської щотижневої наради в муніципалітеті презентував керівникам відділів та комунальних підприємств в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Це щорічне опитування дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг. Воно проводилось у 21 обласному центрі України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил, за участі майже 17 тис. респондентів.

Вивчалися загальні настрої українців, також вони давали свою оцінку роботі міської влади та якості комунальних послуг, відповідали на питання пов'язані з відбудовою зруйнованого внаслідок російсько-української війни. 

 

 

 

 

Коли має початися відбудова?

57% опитаних переконані, що починати відбудову потрібно якнайшвидше, а 37%, що після завершення війни. Трійка міст, які очолюють таблицю, і їх мешканці вважають, що цей процес потрібно починати негайно, є прифронтовими і вже зазнали суттєвих пошкоджень та руйнувань: Миколаїв, Чернігів, Харків.  

 

Коли відбудовувати інфраструктуру? 

40% опитаних переконані, що відбудова цих об'єктів має розпочатися якнайшвидше, не чекаючи завершення війни. Загалом ця відповідь переважає, знову ж таки, серед мешканців обласних центрів, які є прифронтовими.

 

Скільки потрібно часу на відбудову Чернігова? 

4% чернігівців вважають, що аби відбудувати все місто, то вистачить одного року; 51% - до 5 років; 27% - більше 10; 7% - важко відповісти.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!