Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 липня 2023 р.

Виконком погодив проєкт Програми надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2024–2025 роки


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 4 липня погодив надання двом особам одноразової матеріальної допомоги, як членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на загальну суму 134 тисячі гривень. У поточному році таку матеріальну допомогу вже отримали 186 осіб на загальну суму понад 11 млн грн.

Окрім цього, одній особі буде надана разова компенсація за виготовлення та встановлення надмогильного пам'ятника на суму 20 тисяч гривень. У поточному році таку компенсацію вже отримали 10 осіб на загальну суму 200 тисяч гривень.

Іншим рішенням виконкому погоджений проєкт Програми надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2024–2025 роки. Надалі проєкт цієї Програми виноситиметься на розгляд Чернігівської міської ради.

Станом на 27 червня 2023 року департаментом соціальної політики міської ради встановлений статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України 471 особі за 240 загиблих Захисників і Захисниць України.

Нагадаємо, метою такої Програми є матеріальна підтримка сімей загиблих воїнів, які з 24 лютого 2022 року брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з російською військовою агресією проти України, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів. Загальний обсяг фінансування Програми складає 40 млн грн.

Як і до цього, розмір такої допомоги становить 10 мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством станом на 1 січня відповідного року, одному з членів сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України за згодою інших членів родини або пропорційно всім членам сім'ї загиблого, які мають на це право. Разова компенсація за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника виплачується у розмірі до 20 тисяч гривень. Сума компенсації не може перевищувати фактичних видатків.

Допомога та компенсація надається членам сім'ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України, місце проживання яких на момент загибелі було зареєстровано у місті Чернігові. Також може бути надана членам сім'ї загиблого, які є внутрішньо переміщеними особами. Але за умови, що вони на момент звернення за допомогою та компенсацією перебували не менш як один рік на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб за місцем фактичного проживання в межах міста Чернігова.

Для отримання такої допомоги потрібно звернутись із письмовою заявою до департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради. Заява з пакетом усіх документів розглядається відповідною Комісією, яка формує перелік осіб, які мають право отримати таку допомогу з бюджету Чернігівської міської територіальної громади.  Надалі, відповідно, цей перелік затверджується на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!