Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 червня 2023 р.

У Чернігові презентують кіноальманах з шести документальних фільмів "Міста та їхні герої"


Фото № 1

У суботу, 17 червня, в Чернігові пройде прем’єра кіноальманаху з шести документальних фільмів "Міста та їхні герої". Одна із картин присвячена нашому місту та його героїчним мешканцям. Зокрема, своєю історією у стрічці ділиться приватний охоронець Артем Ракітін. Волею долі він став провідником для тисяч людей, які прагнули виїхати з Чернігова під час облоги та активних бойових дій у передмісті.

Мета проєкту "Міста та їхні герої" показати всю правду про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя. У шести українських містах Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові було обрано свого героя для документального фільму про місто. Кожен розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців. Режисерами стрічок виступили Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко.

Протягом цього тижня в Чернігові на центральній алеї також діє  фотовиставка "Міста та їхні герої", де показують  світлини, зроблені в різних містах України, постраждалих від російського вторгнення пейзажі міст та світлини окремих об’єктів, а також фото мешканців , які відіграли важливу роль у захисті свого краю від російських загарбників. 

Героями фотовиставки з Чернігова стали: волонтерка Олена Котенко, копірайтерка Наталя Орлова, працівник ДСНС Максим Жилко, музикант і волонтер Ігор Хонін, завідувач відділення травматології Чернігівської міської лікарні № 2 Богдан Рожило, власник архітектурного бюро та військовий медик Артур Дорохін, головний інженер електромереж Андрій Галюга. 

Більше про "Міста та їхні герої" – на сайті проєкту та на сторінках у соцмережах. Проєкт реалізується за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”. 

Увага! Прем’єрний показ фільму за участі його авторів, а також героїв-мешканців міста, відбудеться в суботу, 17 червня, в Агенції регіонального розвитку Чернігівської області (м. Чернігів вул. Преображенська 12, поверх 2). Початок о 18.00. Вхід вільний.

_________________

Акредитація ЗМІ за контактами:

[email protected] 

0672439710 (Тетяна Власова)

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!