Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 червня 2023 р.

"Ми — одна країна. Ми маємо допомагати один одному в біді". Чернігів готовий допомогти постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Під головуванням в.о. Чернігівського міського голови Олександра Ломако 6 червня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому розглядалося питання розселення мешканців Херсонської області, що постраждали внаслідок надзвичайної ситуації техногенного характеру у зв'язку з підривом Каховської ГЕС армією російської федерації. 

 — Ми розуміємо, що значна кількість людей може бути евакуйована. Ми можемо передбачити певні рішення уряду, або РНБО, про якесь тимчасове пропорційне розселення цих людей по території України. Не виключено, що якась кількість людей приїде самостійно, в тому числі, і до нашого міста. І якщо це станеться, то ми маємо підготуватися заздалегідь.

Профільна комісія доручила управлінню освіти, фонду комунального майна, відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду підготувати пропозиції щодо місць можливого розселення та місткості будівель для евакуйованих громадян Херсонської області у разі їх приїзду у Чернігів. 

— Ми — одна країна. Ми маємо допомагати один одному в біді. І маємо на випередження спрацювати, — зауважив Ломако. 

Також Олександр Ломако повідомив, що мав телефонну розмову з секретарем Херсонської міської ради Галиною Луговою.

— Ми запропонували їм допомогу у вигляді пакетованої питної води (на “Водоканал” якраз приїхало спецобладнання, яке очищатиме і сортуватиме воду), а також продуктів (олія, цукор, консерви), які можемо відправляти вже зараз. Чекаємо від них відповіді, а також інформації чого ще вони потребують. Готові залучити свої сили, волонтерів, підприємців — і закрити певну кількість питань, — повідомив в.о. міського голови Чернігова. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!