Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 червня 2023 р.

Засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС стосовно готелю "Україна"

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

5 червня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Воно стосувалося безпеки людей біля будівлі готелю "Україна", яка була пошкоджена внаслідок ракетного удару, здійсненого армією рф у березні 2022 року. Минулої п'ятниці, другого червня, з будівлі за адресою просп. Миру, 33 знесло частину даху, що впав і пошкодив тролейбусну контактну мережу. На щастя, обійшлося без жертв.

Саме тому було скликано засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. 

— Аварійній конструкції ще там є. Вони можуть впасти. Це безпека людей. Тому, хоча б, починати потрібно з цього, щоб прибрати ці аварійні конструкції. Ми не кажемо зараз, щоб ви зараз повністю прибрали готель "Україна". Та конструкція, яка впала, дуже добре, що не зачепила жодну людину, — зазначив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун. 

 

 

У нас було два протоколи, де ми чітко зазначали, що потрібно здійснити, перш за все, огляд і демонтаж даної будівлі. Хотілося б почути, які подальші дії стосовно демонтажу і забезпечення безпеки навколо цієї будівлі, сказав під час засідання комісії заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко. 

 

 

Була присутня на цьому засіданні і директорка готелю Наталія Масанова. 

 

 — Працювали з попереднім власником підприємства, але його забрали в ЗСУ і ми зараз почали свої дії з новим директором. Коли буде — не можу сказати. Всю інформацію я надам власнику і можливо ми дамо відповідь письмово, сказала директорка. 

 

 

За результатами засідання до восьмого червня 2023 року директорку зобов'язали письмово проінформувати комісію про роботи, що проводяться в будівлі готелю і, в першу чергу, з конструктивними елементами, які під діями природних явищ та техногенного впливу можуть обвалитися. 

А також невідкладно замовити, якщо цього ще не зроблено, експертне обстеження будівлі та здійснити заходи щодо стабілізації конструкції готелю з метою запобігання можливих надзвичайних ситуацій в результаті подальшого її руйнування. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Головне фото зі сторінки у Facebook телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!