Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 червня 2023 р.

У Чернігові після дворічної перерви почали працювати літні пришкільні табори


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Від сьогодні, п'ятого червня, у Чернігові почали працювати пришкільні літні табори. Про це повідомив під час загальноміської наради начальник управління освіти Василь Білогура. Вони не функціонували протягом останніх двох років, спочатку через Covid-19, а потім через початок широкомасштабної російсько-української війни. 

Цьогоріч прийнято було рішення для покращення психологічного стану дітей відновити їх роботу  Це ініціював в.о. міського голови Олександр Ломако.  Також у бюджеті Чернігівської міської територіальної громади були закладені кошти для безкоштовного харчування дітей з пільгових категорій.

— На сьогодні у них приймають участь (в пришкільних таборах — ред.) 3744 дитини, з них пільгова категорія — 2 443 дитини, повідомив начальник управління освіти. 

Також Василь Білогура проінформував присутніх про закінчення навчального року 2022/2023 років. Останні дзвоники пролунали минулого тижня. Станом на кінець року в місті було відновлено офлайн навчання в 29 школах. З першого вересня до цього переліку планують додати і ЗНЗ №19 (там очне навчання відновлюватимуть поетапно із поступовим завершенням ремонтних робіт ). 

Принагідно, Василь Білогура повідомив, що зросла відвідуваність дитячих садків, яких зараз у місті працює 37. На сьогодні в ЖНЗ залишаються вільними 860 місць.

— Якщо місяць назад відвідуваність була, орієнтовно, 2700-3000 дітей, то сьогодні — 3700-4000 малюків кожного дня.

Ще одне питання, яке стосується сфери освіти і воно прозвучало під час наради — державна субвенція на укриття. 

 — Якщо не помиляюсь, це 57 млн грн на Чернігівську область. Умовою є те, що це вже не на облаштування найпростіших укриттів, а на капітальний ремонт і спорудження захисних споруд цивільного захисту — протирадіаційних укриттів. Ми подали поки що чотири локації в різних мікрорайонах міста для того, щоб проєктанти оцінили можливість чи то капітального ремонту існуючої будівлі під захисну споруду, чи то буде необхідність планування, якщо дозволить земельна ділянка, будівництва окремої споруди. З цим питанням ми звернулися до управління капітального будівництва, вони займаються проєктуванням. Я думаю, що отримання субвенції є на умовах співфінансування. Фактично, яка буде сума коштів виділена на місто поки що невідомо, — сказав Білогура.  

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото ілюстративне з мережі Інтернет

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!