Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 червня 2023 р.

У Чернігівській міськраді створять відділ організації роботи з питань компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Відповідне рішення затверджене під час засідання 32-ї (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання першого червня. Відділ буде сформовано у межах затвердженої граничної чисельності працівників, що фінансуються з бюджету Чернігівської міської територіальної громади. Він займатиметься питаннями, які відноситимуться до компетенції органів місцевого самоврядування щодо реалізації державних програм з відновлення житла.

Без збільшення чисельності виконавчих органів Чернігівської міської ради створюємо новий відділ. Він буде тимчасовий, але не на місяць-два. Більше року він точно працюватиме. Цей відділ буде займатися виключно питанням допомоги і громадянам, і підприємствам, і т.д. по роботі з Реєстром пошкодженого майна, "єВідновлення", так зване. Від швидкості роботи цього органу залежить як швидко мешканці нашого міста, у яких постраждало житло, зможуть отримати компенсацію від держави. На жаль, зараз гранична компенсація, яка встановлена, до 200 тис. грн, але, я сподіваюсь, будуть й інші програми, тому що по сьогоднішнім цінам 200 тис. грн на відновлення пошкодженого майна — досить незначні кошти, але, так визначила держава, і, я думаю, що ці програми будуть продовжуватися,  — говорить в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.  

Серед завдань та функцій створеного Відділу визначені: 

  1. Забезпечення в межах компетенції виконання вимог чинного законодавства України щодо надання компенсації за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, а також компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».
  2. Забезпечення та організація ведення Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України та внесення відомостей до Реєстру.
  3. Організація роботи Комісії.
  4. Розгляд заяв фізичних та юридичних осіб відповідно до чинного законодавства України.
  5. Надання отримувачам компенсації вичерпну інформацію та консультації з питань отримання компенсації.
  6. Встановлення наявність/відсутність права та підстав для надання компенсації та пріоритетного права на отримання компенсації відповідно до чинного законодавства України.
  7. Організація проведення обстеження пошкодженого об’єкта, у тому числі, з метою встановлення факту ремонтних робіт, що виконані за рахунок інших джерел фінансування, або, у разі, коли обстеження не було проведено до моменту розгляду заяви.
  8. Ознайомлення отримувача компенсації з даними розрахунків.
  9. Підготовка матеріалів на розгляд Комісії: проєкти рішення відповідно про зупинення/поновлення розгляду заяви, надання/відмову у наданні компенсації, тощо.
  10. Забезпечення та організація внесення відомостей до Реєстру.
  11. Підготовка проєктів рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради про надання/відмову у наданні компенсації.
  12. Участь через своїх представників у роботі комісій, утворених при Чернігівській міській раді, її виконавчому комітеті та інших органів з питань, віднесених до компетенції Відділу.
  13. Здійснення своєчасного розгляду депутатських запитів, заяв, звернень та скарг громадян, підприємств, установ та організацій з питань, віднесених до компетенції Відділу.
  14.  Забезпечення своєчасного опрацювання запитів на публічну інформацію з питань, віднесених до компетенції Відділу, та надання відповідей на такі запити в порядку та в строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».
  15. Виконання у межах компетенції розпорядження та доручення Чернігівського міського голови, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, який очолює Комісію, або особи, яка його заміщує, рішення Чернігівської міської ради та її виконавчого комітету.
  16. Забезпечення роботи з ведення діловодства та збереження документів у Відділі. Забезпечення у межах компетенції та у випадках, передбачених чинним законодавством України, роботу з інформацією, що має гриф обмеження. 

Довідкова інформація щодо Постанови КМУ №381 про Порядок надання компенсації для відновлення окремих категорій об'єктів нерухомого майна

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!