Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 червня 2023 р.

У День захисту дітей виконком Чернігівської міської ради погодив допомогу для 86 сімей із новонародженими


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Одноразову матеріальну допомогу при народженні дитини отримають ще 86 мешканок, які зареєстровані і наразі перебувають у Чернігові. Загальна сума виплат 755 тисяч гривень. Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 1 червня, у День захисту дітей, погодив черговий список таких сімей з немовлятами.

 — На жаль, цього року, як і минулого, День захисту дітей ми переживаємо в умовах війни. Діти страждають навіть більше, ніж дорослі, тому що їм психологічно складно.

Ми знаємо скільки дітей примусово депортовано з України, скільки дітей змушені перебувати десь по світах, скільки розлучених сімей, які окремо проживають, скільки дітей без батьків, які захищають Україну у Збройних Силах України, скільки дітей, які втратили своїх батьків, скільки, на жаль, дітей загинуло.

Сьогодні вночі росія вбила ще одну дитину. І сьогодні ми чітко розуміємо від кого ми захищаємо наших дітей від агресії росії проти України.

У цей день нашим діткам хочеться побажати щасливого дитинства, мирного неба, швидкої Перемоги. І хто захищає сьогодні дітей? Звичайно, Збройні Сили України. Тому, слава нашим воїнам! Щоб спільними зусиллями швидше вигнали ворога з нашої території, щоб наші діти спокійно спали і повернулися до мирного життя, — сказав під час розгляду цього питання в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

Нагадуємо, що кожна родина чернігівців при народженні дитини може отримати підтримку від міста. Виплати здійснюються в рамках Програми підтримки народжуваності, яка направлена на покращення демографічної ситуації в місті.

Тож, цього місяця такі виплати з бюджету Чернігівської міської територіальної громади отримають:

  • 49 сімей по 5 тис. грн на першу дитину на загальну суму 245 тис. грн;
  • 25 сімей по 10 тис. грн на другу дитину на загальну суму 250 тис. грн;
  • 10 сімей по 20 тис. грн на третю дитину на загальну суму 200 тис. грн;
  • одна сім’я, в якій народилася п’ята дитина на суму 20 тис. грн;
  • одна сім’я, в якій народилася двійня на загальну суму 40 тис. грн.

Нагадаємо, повний комплект документів, який розглядається комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні, подається до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради не пізніше, ніж через 12 місяців після народження дитини.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото ілюстративне з мережі Інтернет

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!