Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 травня 2023 р.

Протезування ампутованих кінцівок та ниркова трансплантація. Гендиректор міської лікарні №2 розповів про результати закордонного відрядження до Реймса


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Генеральний директор міської лікарні №2 під час загальноміської наради сьогодні, 23 травня, розповів про результати свого візиту до французького міста Реймс у складі чернігівської делегації. Владислав Кухар відвідав їх госпіталь та провів перемовини про допомогу сфері охорони здоров'я Чернігова відразу за кількома напрямками. Перший — проведення протезування ампутованих кінцівок мешканцям Чернігова у Реймсі. 

— Були проведені перемовини з керівництвом клінічного госпіталю міста Реймс щодо можливості проведення протезування ампутованих кінцівок мешканцям Чернігова, які втратили їх внаслідок війни в Україні. Керівництво взяло місяць для того, щоб детально вивчити це питання, провести відповідні перемовини у колективі і через місяць, як нам було сказано, ми чекаємо все ж таки на позитивне вирішення цього питання, на підписання відповідного Меморандуму і мати можливість направляти туди необхідну категорію пацієнтів, проведення протезування ампутованих кінцівок мешканцям Чернігова, — повідомив Кухар. 

Ще один важливий напрямок за яким велися переговори щодо трансплантації нирки пацієнтам, яким це буде необхідно. Це питання зараз на розгляді медичних фахівців міста Реймс, так як в процесі його вирішення виникають додаткові питання. 

— І третє, можливість щодо постачання нам апаратури, яка вже була у використанні, з невеликим терміном експлуатації, не більше п'яти років. Воно також вивчається, складається перелік — будемо сумісно роздивлятися, наскільки нам це буде цікаво і необхідно, і будемо вирішувати, — розповів гендиректор міської лікарні №2. 

Нагадаємо, що делегація з Чернігова на чолі з в.о. міського голови Олександром Ломако повернулася з відрядження до міст Реймс (Франція) та Аахен (Німеччина). Між цими містами та Черніговом були заключені договори про партнерство та визначені напрямки майбутньої спіпраці. Зокрема, члени делегації відвідали лікарні, заклади освіти, об'єкти критичної інфраструктури. Подивилися за якими технологіями вони працюють, чим готові допомогти нашому місту. Ці зв'язки розвиватимуться й надалі, будуть створені комісії, які вже працюватимуть за конкретними напрямками. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!