Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 травня 2023 р.

Делегація голів громад із Житомирської області перебуває у Чернігові

+11
+8

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14

У День вишиванки, який цьогоріч відзначається 18 травня, в Чернігівській міській раді зустрічали голів громад із Житомирської області.

Це дводенний навчальний візит голів громад Житомирщини, який організований відповідними регіональними відділеннями Асоціації міст України. Вчора, 17 травня, делегація відвідала Куликівську громаду.

Заступниця міського голови Чернігова Вікторія Пекур на початку зустрічі розповіла про історію нашого міста, його розташування та кількість населення тощо. Присутні переглянули відеоролик про те, яким Чернігів був до повномасштабного вторгнення, а також про дні чернігівців під час облоги у 2022-му.

- Чернігів 40 днів був у блокаді. Коли були зруйновані мости, це був, ніби острів, на який не можна було потрапити, завезти продукти харчування, ліки чи інше. Ми повністю залишились без електропостачання, без води. Чернігівці багато пережили, тому перше завдання для кожної міської громади, як зазначав міський голова Владислав Атрошенко – підтримувати мешканців та відроджуватися. І тоді, вже 1 вересня, був відновлений освітній процес у 22 школах, а дитсадки відкрили з 1 серпня. Наразі відновили майже всі лікарні. У березні Чернігів відповідно до Указу Президента України відзначений почесним званням «Місто-Герой України». Також днями ПАРЄ нагородила наше місто Прапором Честі, який передали в.о. міського голови Олександру Ломако під час його візиту до Ради Європи, - розповіла Вікторія Пекур.   

У ході спілкування також говорили про ресурси, які залучаються для відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури, що зазнали руйнувань внаслідок обстрілів та бомбардувань російськими військовими, про реалізацію міських Програм, які направленні на підтримку мешканців міста.

Начальниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко, зокрема, зазначила, що Чернігову дуже допомагали міста-побратими, зокрема, Меммінген, Тарнобжег. На його відновлення також було спрямовано 100 млн грн від міста Києва. Зокрема, основна частина цих коштів була спрямована на капітальний ремонт багатоповерхових житлових будинків, де було пряме влучання.

- За ініціативи міського голови у Чернігові були запроваджені міські Програми з метою підтримки населення. Це Програми по частковому відшкодуванню вартості встановлення вікон, допомога власникам квартир у багатоповерхівках, власникам будинків приватного сектору, і на жаль, матеріальної допомоги родинам загиблих Захисників та Захисниць України та ін. Чернігів поступово відновлюється, ми – сильні, і ми - переможемо. Ми в це віримо! - додала заступниця міського голови.

Делегація з Житомирщини у рамках навчального візиту до нашого міста мала можливість побачити зруйновані об’єкти, роботи по відновленню пошкоджених закладів освіти міста, ознайомитись з діяльністю Чернігівського туристичного інформаційного центру, а також відвідати екскурсію по Древньому Валу.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!