Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 травня 2023 р.

Прапор Честі, яким ПАРЄ нагородила наше місто, їде у Чернігів. Його передали Олександру Ломако під час візиту до Ради Європи


Фото № 1

Про це виконуючий обов'язки міського голови Чернігова повідомив у своєму Telegram-каналі. 

"Це одна із найвищих відзнак Ради Європи для європейських міст. Прапор честі спільна заслуга всіх чернігівців! Це нагорода нашому місту за стійкість в протистоянні ворогу, в захисті спільних з Європою цінностей свободи, демократії, місцевого самоврядування. Прапор Честі для нас це визнання очевидного факту, що Чернігів європейське місто. Наше місто на правильному шляху. Працюємо далі над відновленням та розвитком нашого красеня-Чернігова, міста Героїв!", — написав про відзнаку Олександр Ломако. 

Під час візиту Олександра Ломако до Ради Європи також було обговорено з офісом премії урочисту церемонію вручення цієї відзнаки в нашому місті. Поки через безпекові та організаційні питання там не можуть назвати точну дату, але робота в реалізації цієї події ведеться.

Загалом існує чотири відзнаки Парламентської асамблеї Ради Європи: Європейський диплом, Почесний прапор, Щит честі та Європейський приз. Чернігів отримав відзнаку, яка є другим рівнем в системі нагород ПАРЄ. Це визнання результатів і змін в місті, визнання стійкості Чернігова в боротьбі за європейські цінності.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!