Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 травня 2023 р.

На місцях запеклих боїв та трагічних подій 2022 року встановлять пам'ятні знаки


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Зафіксувати місця героїчних битв та трагічних подій, спричинених злочинними діями російської армії. У Чернігові розпочато роботу над вшануванням, в першу чергу, пам'яті військових та цивільних, які загинули під час активних бойових дій у лютому-квітні 2022 року. Відповідне доручення дав в.о. міського голови Олександр Ломако  під час однієї із загальноміських нарад. 

— Пам'ятні знаки, або стели на в'їздах у місто, де велися найзапекліші бої. Почнемо з мікрорайону Масани, де росіяни знищили наш танк і його екіпаж. А також це Подусівка, Бобровиця, ЗАЗ та район автомобільного мосту. Ми маємо гідно вшановувати місця подвигів наших Героїв, місця наших втрат. Такі пам'ятні локації потрібно розробляти вже зараз, говорить Олександр Ломако. 

Це питання було винесено на обговорення робочої групи, яка працює над "Музеєм Стійкості" (експозиція буде присвячена подіям лютого-квітня 2022 року і стане частиною музею міста), яка засідала цього тижня. Серед її членів історики, краєзнавці та громадськість. Вони підтримали цю пропозицію і відзначили важливість встановлення таких пам'ятних знаків саме зараз, не чекаючи завершення війни. Обговорили як місця, де це потрібно зробити, так і можливий вигляд цих знаків.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Фото Віктор Кошмал

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!