Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 травня 2023 р.

Ще дві військових частини включені до міської програми шефської допомоги. Рішення погодив виконком


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Сьогодні, 1 травня, відбулося засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Було розглянуто одне питання "Про погодження Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту, які розташовані на території м. Чернігова, на 2023 рік у новій редакції". 

Рішення, погоджене членами виконкому, стосувалося внесення ще двох військових частин у Програму шефської підтримки.

Начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Андрій Ткач

— До Чернігівської міської ради звернулися командири двох військових частин, після чого прийнято рішення про включення цих частин до Програми шефської допомоги, — повідомив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Андрій Ткач. 

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако

— Внаслідок цього рішення, в рамках коштів, які виділені в бюджеті по цій Програмі, ми зможемо цим частинам надати допомогу.  Я думаю, що ми найближчим часом переглянемо бюджет в сторону збільшення, тому що надходить багато звернень з господарських питань військових частин, які вони не можуть вирішити за кошти, які передбачені фінансуванням з боку центральної влади. Це наш обов'язок під час війни, в цей непростий час, підтримувати наших військових як громади міста.

Звичайно, у нас є багато інших обов'язків і ми не можемо виконати всі запити військових частин, тому що у нас все таки на першому місці відновлення міста, забезпечення функціонування критичної інфраструктури, наших шкіл, лікарень і допомога людям, які постраждали. Це головна задача міста і на це ми спрямовуємо кошти з міського бюджету, але, все таки, ці звернення надходять і, дійсно, я зустрічався з командирами і є робочі питання по яких вони не можуть отримати фінансування по лінії міністерства, тому що великі кошти, які держава спрямовує по напрямку національної безпеки та оборони, вони спрямовуються на виконання бойових задач, а є штабна робота, є приміщення, які також необхідно ремонтувати, — говорить в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

Це питання буде винесено на найближче засідання сесії Чернігівської міської ради. 

— Після того, як депутати його затвердять (зміни до Програми — ред.), ми подивимось з фінансовим управлінням бюджет міста і які є у нас можливості, щоб збільшити фінансування для допомоги цим військовим частинам, — зауважив Ломако.  

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!