Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 травня 2023 р.

Ремонти багатоквартирних будинків, пошкоджених під час бойових дій, на завершальному етапі

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Чернігові відновлення багатоквартирних будинків, пошкоджених під час бойових дій, на завершальному етапі. Зазначимо, що всього таких висоток у місті 875, з них 126 пошкоджено внаслідок прямого влучання. Відновлювальні роботи виконувалися за кошти бюджету Чернігівської міської територіальної громади. 

Роботи майже у всіх були виконані ще минулого року. У дев'яти багатоповерхівках, пошкоджених внаслідок прямого влучання, ремонти завершують цьогоріч. Пов'язано це з масштабами пошкоджень і складністю відновлювальних робіт. 

Відновлення будинку на вул. Толстого, 122

Управління ЖКГ ЧМР, ремонтні роботи на етапі завершення.

Багатоквартирний будинок № 122 на вул. Толстого у березні 2022 року був пошкоджених внаслідок прямого влучання російського снаряду та, як наслідок, пожежі. Там було знищено дах, пошкоджено стіни, вибито вікна і двері,  зруйновано квартири (кілька помешкань вигоріли вщент, між ними були знищені стіни і перекриття).

Управління ЖКГ ЧМР, вигляд будинку зсередини після влучання ворожого снаряду і пожежі.

Наразі тут вже відновили покрівлю, кладку стін, балконну плиту, вікна і вхідні двері. Периметр закрили ще восени, але роботи продовжувалися весь цей час  — замінені пошкоджені плити перекриття, міжквартирні стіни та перегородки.

Управління ЖКГ ЧМР, відновлення внутрішніх перегородок, системи опалення, віконний конструкцій. 

Будівельники зазначають, що будинок старий, а пошкодження були дуже значні. Але уже через кілька днів роботи з будівельного ремонту в рамках капітального відновлення будуть завершені. Наразі виконується підсилення фасаду та дрібні допрацювання, а також підключаюються комунікації до квартир, у яких велися роботи.

На цей будинок з бюджету Чернігова спрямовано близько 4 млн 850 тис грн. Допомогу для відновлення у вигляді будівельних матеріалів також надано організацією  "People in Need Ukraine". 

 

Будинок на вул. Ремісничій, 55 А

Завершуються роботи і на вулиці Ремісничій, 55А, який постраждав від розриву ворожого снаряду 28 лютого 2022 року. 

Управління ЖКГ ЧМР, будинок до і після відновлення. 

Вже відремонтувано частину дерев’яної конструкції даху та повністю замінено побитий шифер, відновлено кладку зруйнованих стін, плити перекриття, внутрішні тримальні стіни та внутрішні перегородки. Згідно проєкту, вставлено вікна, двері, відновлено огородження балконів, цоколь. Запрацювала система опалення.

Управління ЖКГ ЧМР, відновлення внутрішніх конструкцій будинку. 

З міського бюджету на відновлення цього будинку спрямовано 3,5 млн грн. Допомогу для відновлення у вигляді будівельних матеріалів також надано організацією  "People in Need Ukraine". 

Сюжет телеканалу "Дитинець"

Сюжет телеканалу "Новий Чернігів"

Пресслужба Чернігівської міської ради за матеріалами Управління ЖКГ ЧМР

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!