Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 квітня 2023 р.

Для гурткової роботи у школі №35 облаштували ще один спеціалізований кабінет — LEGO-клас

+10
+7

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13

У школі №35 облаштовано LEGO-клас. Тут учні початкової школи, а також 5-6 класів, вчаться збирати роботів та керувати ними з планшетів, що розвиває, в першу чергу, навички програмування. На виконаня ремонтних робіт, придбання меблів та додаткового обладнання для цього кабінету спрямовані кошти з депутатських фондів Олександра Ломако та Артема Тарасенко. 

Це вже другий спеціалізований кабінет у цій школі. Раніше тут обладнали клас робототехніки. 

Оскільки у закладі навчається 1800 дітей, то, зрозуміло, що одного такого кабінету недостатньо, говорить директорка школи №35 Наталія Іваницька. Тому що дітям дуже подобаються заняття із комп'ютерною технікою і складання роботів. У нас ще перед війною була підписана домовленість із Інститутом модернізації змісту освіти і ми отримали додаткове обладнання (планшети, базові набори) для того, щоб діти могли працювати із цими роботами, але нам потрібне було приміщення, щоб можна було займатися не групою, а цілим класом. 

З наступного навчального року планують проводити цю роботу не тільки у форматі гуртка, а й включати в навчальний процес. 

— Ці уроки для дітей не тільки для того, щоб вони навчилися програмувати, використовувати свої знання на практиці, а як одна із складових психологічного розвантаження. Тому що коли діти навчаються у грі, то вони отримують максимальний позитив і, ми вважаємо, що це допомагає дітям пристосуватися до сучасних реалій, — пояснила Наталія Іваницька. 

Під час активних бойових дій вибуховою хвилею у цьому закладі було пошкоджено 1/3 вікон. Їх замінили завдяки допомозі партнерів, а укриття зроблено коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади. Школа №35 одна із найбільших у місті, охоплює 1800 дітей. Наразі 41 із 58 класів навчається офлайн. 

Загальна кількість пошкоджених чернігівських шкіл — 25 із 34, 2 — зруйновані і не підлягають відновленню.  На сьогодні 28 шкіл працюють в очному форматі. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!