Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 квітня 2023 р.

Придбання машини для пакування води та апарату для дроблення каменів в органах сечовивідної системи. Питання загальноміської наради

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

Щотижневу загальноміську нараду 25 квітня в.о. міського голови Олександр Ломако розпочав зі слів вдячності на адресу всіх відповідальних служб та комунальних підприємств за організацію поминальних днів. 

— Я заїздив у неділю, постояв, подивився. Нарікань немає ні у мене, ні у людей також. Велика подяка за те, що в чистоті було кладовище. Багато людей висловлювали подяку за якісну організацію процесу і підготовку цвинтаря до поминальних днів, сказав Олександр Ломако. 

Фото: Віктор Кошмал

Директор КП "Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування" повідомив про кількість людей, які відвідали протягом цих днів кладовище.  

— За три дні відвідало кладовище "Яцево" в межах 230 тисяч людей і 18 тисяч автомобілів, — проінформував присутніх Володимир Куліш. 

Рівень води

Серед робочих питань, розглянутих під час цієї наради, рівень води у річці Десна та загроза підтоплення приватних господарств. 

Фото: Владислав Савенок

— За останній тиждень повідомлень від мешканців щодо підтоплень домогосподарств не надходило. За тиждень рівень води в річці Десна збільшився на 30 см. Пік води ми очікуємо в кінці цього тижня — на початку наступного. Але, цей пік не буде критичним, підтоплень будинків не очікується, — повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорій Годун. 

Чистота на вулицях та у скверах

Під час розгляду питань із забезпечення чистоти на вулицях міста, а також у скверах та парках, в.о. міського голови підняв тему стану парку культури та відпочинку. До широкомасштабної війни підприємство самостійно забезпечувало прибирання території. У зв'язку з тим, що другий рік воно не працює, Олександр Ломако дав доручення вирішити питання із прибиранням парку. 

— Треба це питання підіймати і вирішувати. Зараз вода спаде і буде багато люде йти на пляж, в парк. А у вас зараз усі смітники повні. Зробимо наступним чином, Ярослав Куц (начальник управління ЖКГ — ред.) та Віталій Морський (начальник КП "Зеленбуд" — ред.) давайте ми подивимось, які нам потрібно прийняти рішення, щоб "Зеленбуд" взяв на себе цю роботу. Фінансувати це будемо з бюджету. Поки міський парк не працює і невідомо, чи буде він влітку працювати чи ні, це залежить, в тому числі, і від безпекової ситуації. Але, в будь-якому випадку, потрібно забезпечити регулярне прибирання, сказав Олександр Ломако. 

Пакування води для укриттів

КП "Чернігівводоканал" придбало  апарат для пакування питної води з можливістю її довготривалого зберігання (до шести місяців). Наявність такої установки дасть можливість забезпечити мінімальні потреби у питній воді чернігівців у випадку надзвичайної ситуації, в першу чергу, її наявність в укриттях. Вартість такого обладнання близько 5 млн грн. 

— Проведений тендер, заключена угода. На цьому тижні ми плануємо провести 30% оплати. Термін поставки цієї установки два тижні і кілька днів нам знадобиться для пусконалагоджувальних робіт і, в принципі, десь у травні місяці ми будемо готові пакетувати воду і організовувати доставку цієї води до укриттів. 

Установка досить сучасна і унікальна. Там два режими знезараження води — ультрафіолет і опціонне знезараження гіпохлоритом. Термін придатності при знезараженні гіпохлоритом — півроку. Тобто, цю воду можна півроку зберігати, а потім оновлювати, — повідомив під час наради директор КП Сергій Малявко. 

Олександр Ломако зауважив, що, в першу чергу, потрібно відпрацювати графік доставки пакетованої питної води у заклади освіти, адже там укриттями користуються постійно. А далі забезпечити нею решту укриттів.

 

Робота громадського транспорту та придбання шести нових тролейбусів

Все працює у плановому режимі, прозвітував начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Олександр Рижий.   Сьогодні на свої маршрути виїхали 93 автобуси та 52 тролебуси. 

Начальник КП "Чернігівське тролейбусне управління" Руслан Ємець повідомив, що його підприємство вже отримало п'ять нових електромашин і чекає цього тижня на шосту.  Вони придбані за кошти, що передбачені у бюджеті Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік. 

— В травні машини будуть на лініях міста, — повідомив Руслан Ємець.

Апарат для екстракорпоральної ударно-хвильової літотрипсії для міської лікарні №2

Для міської лікарні № 2 за кошти Чернігівської міської територіальної громади придбано апарат для екстракорпоральної ударно-хвильової літотрипсії, вартістю майжет 20 млн грн. 

— Минулого тижня ми отримали погодження виконкому міської ради на заключення договору, згідно проведеної тендерної закупівлі. Вартість складає 20 млн грн. Очікуємо, що десь через місяць ми зможемо запустити його в роботу. На сьогодні це дуже запитувана процедура, тому що є люди з різними діагнозами, яким небажано проводити безпосередньо інвазивне втручання. Такий апарат надасть змогу певній категорії пацієнтів отримувати цей вид допомоги майже без якихось довготривалих наслідків, так сказати, — говорить генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар. 

Літотрипсія — особлива методика дроблення і виведення каменів з органів сечовивідної системи. Вона основана на впливі ультразвуку безпосередньо на камінь, який поступово руйнується. Метод літотрипсії є хорошою альтернативою операціям, оскільки його травматичність дуже низька. Літотрипсія каменів передбачає вплив на камені ударними енергетичними хвилями. За своєю природою такі хвилі не можуть руйнувати м'які тканини. Але, зіштовхуючись з камінням, дроблять їх на мінімальні фракції. Таким чином, літотрипсія каменів сприяє неінвазивному виведенню їх з організму. 

До цього, всі пацієнти, хто потребував такого лікування, могли отримати його в Києві, відтепер же такі медичні послуги будуть надаватися і у нашому місті. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!