Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 квітня 2023 р.

«У нас військова адміністрація чи вже політична?», — Олександр Ломако про спроби в судовому порядку достроково припинити повноваження та звільнити міського голову Владислава Атрошенка


Фото № 1
Фото № 2

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час щотижневої загальноміської наради сьогодні, 18 квітня, прокоментував скаргу Чернігівської міської військової адміністрації до Міністерства юстиції та позов до суду.

Знаєте, читаючи скаргу до Мін'юсту, яку минулого тижня подала міська військова адміністрація та їхнє звернення до суду у мене дуже просте запитання, або пропозиція. Треба визначитися це військова адміністрація, чи вже політична?  Якщо військова, то як військова адміністрація нехай розкажуть, чим вони забезпечили за вже понад два місяці роботи бомбосховища та підвали міста. Бомбосховища це ж безпека? Безпека. Тож хочеться дізнатися, не скільки роликів зняли та фото зробили, а скільки реально виконали робіт в підвалах та чим допомогли людям і місту. 

У військової адміністрації дуже просто задача  обороноздатність міста по периметру та безпека всередині. Так, от не ролики треба знімати, а за два місяці добре було чимось допомогти. Але ми спостерігаємо лише політичну діяльність. 

На жаль, вона пов'язана з перешкоджанням роботи місту та ефективному працюючому місцевому самоврядуванню в Чернігові. Рада працює, виконком працює, всі служби працюють, всі на своїх місцях, але силовий тиск на міську раду тільки посилюється. Коли бачать, що він не спрацьовує включають судову гілку влади, — говорить в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Начальник Чернігівської міської військової адміністрації звернувся до Міністерства юстиції та Чернігівського окружного адміністративного суду з проханням визнати незаконним та скасувати розпорядження секретаря Чернігівської міської ради "Про призупинення виконання повноважень на посаді Чернігівського міського голови" та пункт третій рішення Чернігівської міської ради "Про тимчасове виконання повноважень міського голови" та вчинити дії щодо звільнення Владислава Атрошенка.

— Бачимо, як військова адміністрація шукає лазейки якісь, щоб вирішити свої політичні завдання. Тепер для них головна проблема  це не так відсторонили Атрошенка. Неправильно виконали абсурдне рішення Яворівського суду Львівської області. Не так відсторонили, неправильно. Та суддів, які це рішення ухвалювали самих треба відсторонити за таке неправове рішення. Пожиттєво. А за шкоду, що вони нанесли місту і країні взагалі ці судді мають сидіти у в'язниці.   Я тут згоден з Борисом Філатовим, міським головою Дніпра.

Усі бачать у кого які пріоритети. Цілу скаргу військова адміністрація написала в Міністерство юстиції. Вісім сторінок. А вчора звернулися до суду з цього ж питання, там уже 15 сторінок. І все їм Атрошенко заважає. Не так, бачте, його відсторонили. А те, що за нього 80% виборців проголосувало, це нічого, просто цифри?

Я заявляю, що такими діями військові адміністрації шкодять місту. Вони цим намагаються зв'язати міській раді руки, затягати по судах, забираючи на такі другорядні дрібниці дорогоцінний час. Замість того, щоб займатися проблемами міста та наших людей, знову ходитимемо по судах. 

Я ще раз звертаюсь до керівників військових адміністрацій області та міста. Досить займатися політикою, яка шкодить чернігівцям. Ваша задача — безпека, а таке враження, що головна мета — зупинити місто. Так за це ж доведеться рано чи пізно відповідати, — сказав Олександр Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!