Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 квітня 2023 р.

Для понад десяти тисяч чернігівців уже погоджені виплати за їх внесок у відбудову міста


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Одноразову матеріальну допомогу–винагороду за внесок у відбудову міста-героя отримають ще 2 506 мешканців  Чернігова. Загальна сума виплат 7,518 млн грн. З них:

  • медичні заклади міської ради 1 938 осіб на суму 5,814 млн грн;
  • комунальні підприємства, установи та заклади міської ради 568 осіб на суму 1,704 млн грн.

Відповідне рішення прийняте на позачерговому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні, 18 квітня.

Нагадаємо, такі виплати здійснюються у рамках реалізації міської Програми надання одноразової матеріальної допомоги–винагороди мешканцям міста Чернігова за особистий внесок у відновлення міста–героя від наслідків російської військової агресії на 2023 рік, яка затверджена рішенням Чернігівської міської ради від 30 березня 2023 року № 30/VIII-2. Передбачений обсяг фінансових ресурсів для її реалізації 43 млн грн.

У поточному році таку одноразову матеріальну допомогу вже отримали 7 701 мешканець Чернігова на загальну суму 23,103 млн грн.

Загалом вже для 10 207 осіб погоджені такі виплати на загальну суму 30,621 млн грн. Ми майже відпрацювали всі комунальні підприємства, залишаються поодинокі випадки. Можливо ще надходитимуть відповідні клопотання. Причина меншої від очікуваної кількості заяв багато працівників призупинили трудові відносини через війну, і багато працівників незареєстровані у Чернігові, повідомила директорка департаменту соціальної політики міської ради Ірина Марчук.  

Зазначимо, що ця матеріальна допомога з бюджету Чернігівськогої міської територіальної громади може виплачуватися виключно зареєстрованим у Чернігові мешканцям. Це передбачено Законом України про органи місцевого самоврядування, Статутом громади міста, Бюджетним кодексом. На попередніх засіданнях виконавчого комітету і загальноміських нарадах в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако звернувся до керівників підприємств та установ, винайти можливість і з власних коштів у бюджетах здійснити такі виплати (преміювати) тих працівників, які відповідають умовам програми, але незареєстровані у Чернігові. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!