Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 квітня 2023 р.

Енергоефективність – невід’ємний компонент Концепції розвитку та відбудови Чернігова


Фото № 1

У рамках формування Концепції розвитку та відбудови Чернігова розробляється кейс із рішеннями, направленими на всі аспекти життя, за якими має розвиватися сучасне місто: нові рішення у сегменті інфраструктури, мобільності, безпеки, екології та енергоефективності, зокрема досягнення результатів в якій дозволяє максимально розкрити потенціал сучасних технологічних рішень у всіх інших напрямках розвитку та відбудови Чернігова.

Саме тому енергоефективність – невід’ємний компонент Концепції розвитку та відбудови Чернігова. Рішення, якими буде наповнена Концепція, торкнуться енергоефективної модернізації будівель, ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів,   зменшення залежності від  традиційних енергоресурсів та активізації використання альтернативних і відновлювальних видів палива.

Першим практичним кроком для прийняття необхідних рішень у напрямку енергоефективної модернізації будівель і подальшої розробки проєктів стало проведення тепловізійного обстеження та енергетичного аудиту чотирьох будівель бюджетних установ м. Чернігова. До них увійшли: будівлі закладів загальної середньої освіти № 22 та 34 Чернігівської міської ради, будівля КНП «Чернігівська міська лікарня №3» Чернігівської міської ради та адмінбудівля Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради.

У виконанні  тепловізійного обстеження та енергетичного аудиту були задіяні Роман МОВЧАН – начальник відділу енергоефективності УЕРМ ЧМР та фахівці інженерної компанії Advansys Group. Останніми будуть сформовані звіти з проведення енергоаудиту та передані місту на безоплатній основі для розгляду і погодження.

Довідково.

Енергетичний аудит - комплексне технічне обстеження об'єкта, яке дозволяє оцінити потенціал енергоефективності та запропонувати план по впровадженню заходів підвищення ефективності використання енергії на об'єкті.

Тепловізійне обстеження – це сучасний інструментальний метод діагностики тепловтрат та дефектів зовнішніх та внутрішніх конструкцій і систем опалення. Тепловізійне обстеження дозволяє виявити проблемні місця в теплоізоляції та конструкції будівель.

 

За інформацією управління економічного розвитку міста міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!