Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 квітня 2023 р.

Опалювальний сезон у Чернігові завершено. Тепловики дали пояснення чи буде гаряча вода


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Опалювальний сезон у місті закінчився у суботу, 8 квітня. Це планували зробити раніше, 31 березня, але середньодобова температура була нижчою за +8°C, тому його було продовжено.  З цього сьогодні почалася щотижнева загальноміська нарада під головуванням в.о. міського голови та за участі керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств ЧМР. 

Ми його (опалювальний сезон 2022/2023  ред.) пройшли попри всі складнощі, про які говорили на його початку, попри "старання" ворога, але пройшли справно.Тепло в квартирах чернігівців було, як і гаряча вода, підсумував в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Чи буде гаряча вода? 

Для абонентів АТ "Облтеплокомуненерго" опалювальний сезон закінчився, про це повідомив голова правління АТ "Облтеплокомуненерго" Олексій Щербина. Тепло подається тільки в пологовий будинок та військовий госпіталь (згідно відповідних заяв від цих медустанов). 

— Із завершенням опалювального сезону нам були надіслані всі необхідні документи для укладання додаткової угоди на постачання природного газу на квітень місяць. Вчора ми отримали ці ліміти, тобто, постачання гарячої води у квітні буде забезпечено. 

Стосовно подання гарячої води у інші місяці, починаючи з травня, ситуація наступна. 

Будемо працювати і сподіватися, що по підприємству "Облтеплокомуненерго" гаряча вода буде цілий рік. Якщо буде номінація газу саме від держави. Ми в свою чергу зробили все від себе залежне, — повідомив Щербина. 

Для абонентів КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ ФІРМИ "Технова" опалювальний сезон також закінчився. Як повідомив в.о. директора компанії-орендаря Дмитро Аркатов, зараз проводяться роботи з підготовки до гідравлічних випробувань магістральних теплових мереж. Гарячої води у квітні не буде. 

— Які (гідравлічні випробування — ред.) будуть  проводитися приблизно з 18 квітня і триватимуть десь тиждень. Стосовно гарячої води — зараз "Чернігівгаз" збирається виводити газопровід для ремонту до кінця квітня цього року, тому на ТЕЦ газу можливо не буде до кінця квітня. Після закінчення газ технічно поступати буде, але ціна газу ж поки що невідома, — сказав Аркатов. 

Договір оренди Чернігівської ТЕЦ закінчується 20 серпня 2023 року

Було ще минулого року звернення до керівництва Нацполіції міського голови Владислава Атрошенка з проханням сприяти проведенню державного аудиту. На жаль, нічого не відбулося з цього приводу. Тому я продублював це звернення минулого тижня до центральних органів силових структур і також ми проінформували уряд про це, секретаря РНБО і голову військової адміністрації.

Ми просимо, в принципі, дуже просту річ, сприяти і замовити проведення держаудиту за кількома напрямками.  Той аудит, що ми маємо зараз від "Технови", коли закінчується договір оренди, він показує бухгалтерську правильність документів, його нам недостатньо. Ми б хотіли зрозуміти більш глибоко орендоване майно, яке є на підприємстві, умови його використання, умови нарахування амортизаційних платежів, а що більш важливо це аудит кредиторської заборгованості.  Тому що у нас зараз є 1,6 млрд грн боргу за газ.  Із закінченням оренди, згідно з законодавством, він має перейти на нового орендаря чи громаду міста. Важливо розуміти, що це ляже не на платіжки чернігівців, а це буде процес реструктуризації.  Але все ж таки, перш ніж це робити, потрібно провести аудит.  Адже всі розуміють, що коли у тебе початок опалювального сезону і 800 млн грн борг, а на кінець  1,6 млрд грн, і ти розумієш, що у тебе через кілька місяців закінчується договір оренди, то скажемо так, треба уважно перевірити мотивацію та пріоритетність платежів, які за цей час робилися. Якщо перед "Нафтогаз Трейдинг" й іншими підприємствами борг зростає, а комусь кошти платилися системно, то треба зрозуміти мотивацію.

Ми б хотіли до того, як завершувати наші відносини з 23-річним орендарем, зробити такий аудит. І, я сподіваюсь, на сприяння, все таки, силових структур і проведення цього аудиту до того моменту, коли ми будемо вже юридично завершувати наші відносини.

Я хотів би, щоб чернігівці знали, що міська влада у цьому напрямку дуже серйозно працює і йде багато процесів, які непублічні, але ми готуємось активно, адже 20 серпня (дата закінчення договору оренди Чернігівської ТЕЦ ТОВ ФІРМА "Технова" ред.) скоро вже прийде, —  сказав в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!