Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 квітня 2023 р.

Організація дорожнього руху в Чернігові. Профільна комісія з цих питань засідала вперше з 24 лютого 2022 року

+10
+7

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13

Зміни в організації дорожнього руху, паркування автомобілів, встановлення дорожніх знаків, а також доцільність організації пішохідного переходу між зупинками громадського транспорту, облаштування пристроїв примусового зниження швидкості. Ці питання 6 квітня розглядали на засіданні постійно діючої комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху в місті Чернігові. Це перше засідання з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, що до складу зазначеної комісії входять депутати Чернігівської міської ради, фахівці структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради, а також представники правоохоронних органів. Головуючий — заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко. 

На засіданні члени комісії розглянули загалом 17 питань порядку денного, дев’ять з яких підтримали. Питання порядку денного формуються, переважно, за пропозиціями юридичних і фізичних осіб, що надійшли у зверненнях до міської ради та її профільних структурних підрозділів. Серед розглянутих питань були й звернення від депутатів міської ради.

Так, комісія підтримала звернення Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції в Чернігівській області щодо змін в організації дорожнього руху по вул. 77-ї Гвардійської Дивізії, у зв’язку зі збільшенням дорожньо-транспортних пригод. Напроти в’їзду у торговий центр «Голлівуд» вирішили нанести дорожню розмітку 1.3, яка поділяє транспортні потоки протилежних напрямків на дорогах, і лінію якої забороняється перетинати.

Члени комісії підтримали звернення депутата Чернігівської міської ради В'ячеслава Летути щодо встановлення дорожнього знаку, що обмежує рух транспорту вздовж прибережної захисної смуги річки Стрижень. Мова йде про прилеглу територію до садиби вул. Стрілецька №32-50.

На засіданні також підтримали пропозицію комунального підприємства «Муніципальна варта» щодо встановлення знаків, що обмежують швидкість руху транспорту, на перехресті біля готельно-ресторанного комплексу «Ріверсайд» вздовж узбережжя та біля вул. 1-ша Кордівка при в’їзді в лісопаркову зону.

За словами керівника КП «Муніципальна варта», на цій ділянці дуже часто створюються аварійні ситуації. Це питання було підняте на загальноміській нараді, і в.о. Чернігівського міського голови дав доручення його вирішити.

Більш дискусійним на засіданні було питання щодо встановлення обмежувачів швидкості безпосередньо напроти 2-го під’їзду будинку по вул. Доценка 7В, де, за словами заявниці, водії дуже часто перевищують швидкість руху, проїжджаючи через цей двір. Крім того, поруч знаходяться дитячий садок та школа. Оскільки встановлення обмежувачів швидкості наразі не передбачено законодавством, і на цій території є багато комунікацій, комісія прийняла рішення встановити дорожні знаки «Житлова зона» на всіх напрямках, а також рекомендувала офіційно звернутися до КП «ЖЕК-10», яке є балансоутримувачем цієї прибудинкової території.

Низку інших питань порядку денного комісія відхилила через недоцільність чи відсутність можливості реалізації внесених пропозицій.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!