Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 жовтня 2022 р.

Звернення Владислава Атрошенка до містян із проханням економного споживання електроенергії


Фото № 1

Я хотів би звернутися до свідомих містян із проханням економити електроенергію так, як це закликає Уряд, як Президент України. 

Чому потрібно економити.  Я дуже стисло поясню технічну сторону питання. 

У нас на сьогоднішній день, внаслідок масованих бомбардувань російським агресором “Шахідами” та ракетами, знищена велика кількість об'єктів енергетичної інфраструктури, зокрема, пошкоджені генеруючі потужності. Відповідно, всі ми знаємо, що в час пік є найбільше споживання електроенергії. Це вранці, коли всі готують сніданки, збирають дітей до школи і ввечері, коли люди приходять додому, вмикають світло, починають готувати їсти, вмикають новини, пральні машинки, комп'ютери, мікрохвильові печі. Це призводить до того, що генеруючі потужності в Україні можуть бути при пікових навантаженнях неспроможні утримати частоту 50 Гц. При падінні частоти нижче 49 Гц йде автоматичне відключення генеруючих потужностей з неконтрольованим режимом відключення тих же лікарень, метрополітенів. Тобто, тих об'єктів споживання електроенергії, які не повинні відключатися або все повинно бути в плановому режимі, щоб мінімум шкоди нанести людям. 

Наша відповідальність  дозволити пройти зимовий період в більш сталому плановому режимі. Набагато краще, коли певні незручності є плановими, коли ми знаємо, що з такого часу по такий не буде електроенергії і значно важче всім українцям пройти цю зиму в режимі непланових відключень. 

Наша економія дасть можливість  планувати технічні дії, планувати проходження зимового періоду.

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!