Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 березня 2023 р.

"Це пов'язано з перешкоджанням роботи місцевого самоврядування", — Олександр Ломако про ціленаправлену спробу зірвати засідання сесії міської ради


Фото № 1

Сьогодні, 30 березня, о 9:00 мало розпочатися засідання сесії Чернігівської міської ради. В.о. міського голови Олександр Ломако прокоментував журналістам чому засідання до сих пір не розпочалося.

"У нас вже така традиція що, коли сесія міськради, то надходить анонімний дзвінок про замінування. Ну, очевидно, це пов'язано із тренуванням депутатського корпусу, виконавчих органів влади і пов'язано з перешкоджанням роботи місцевого самоврядування. Ми готові були до цього, я вчора, в принципі, відчував, що буде замінування. Так воно і сталося.

Замінування не єдина дивна річ, яка відбулася сьогодні. Я хочу повідомити про деякі факти і якщо їх покласти в загальну лінію - вони очевидні.

Депутат Ірина Должикова їхала з відпустки. Приїхала потягом о 6:44 ранку в Київ і шість людей зі зброєю її зняли з потягу. Більше двох годин тримали у відділку поліції, перевіряли документи. Врешті, вона виїхала, але її зупинили на блокпосту, забрали у водія права і уже півгодини перевіряють автомобіль.

Ще чотири депутати, я зараз їх перелічу: Руслан Волок викликаний на допит в СБУ в Київ по справі, до якої він взагалі не має жодного відношення. Викликаний як свідок по купівлі трансформатора, який купував виконавчий комітету Чернігівської міської ради, а Волок, як ви знаєте, директор КП “АТП-2528”; Віталій Гриць депутат міської ради, який взагалі не працює в жодній структурі міської ради, викликаний на допит в СБУ також у справі про трансформартор; Павло Вовк депутат міської ради, викликаний на допит в СБУ стосовно співробітника КП “Чернігівводоканал”, який колись брав участь у акції проти вакцинації від коронавірусу; Владислав Кухар депутат міської ради, зараз перебуває також на допиті в СБУ як свідок.

Всі викликані як свідки.

Депутат Артем Таресенко був викликаний у військомат, щоб саме сьогодні отримати документи про відстрочку служби в армії. Він працює в політехнічному університеті і, відповідно, як викладач має право на відстрочку. Крім того, депутата Володимира Коваленко також викликали у військомат для проходження медичної комісії.

Всі ці допити і виклики відбувається саме сьогодні. Я пов'язую це з намаганнями зірвати сесію міської ради. Крім того, ви бачите, що не з'явилися і не зареєструвалися у повному складі фракції "Наш край" і "Слуга народу". Хоча, і Юрій Тарасовець, і Максим Черненок зранку заходили в приміщення міської ради, але не зареєструвалися.

Це говорить про ціленаправлені дії, щоб не допустити проведення сесії, хоча, якщо подивитися порядок денний сесії, то у нас всі питання, які дуже важливі для розвитку міста: підтримка ЗСУ, матеріальна допомога працівникам комунальних служб, лікарям, вчителям, питання створення музею міста, питання звільнення чернігівців, у тих у кого зруйновані квартири внаслідок російської агресії, від сплати комунальних платежів, і багато інших питань, пов'язаних із життєдіяльністю міста. В тому числі, фінансування міської військової адміністрації.

Я закликаю депутатів міської ради, які свідомо прийняли рішення ігнорувати сесію і не виконують доручення своїх виборців, знайти в собі мужність, не піддаватися тиску, що на них зараз чиниться, і зайти в залу, зареєструватися і працювати. Ми будемо чекати стільки скільки потрібно!

Наша головна задача працювати для людей, а не займатися зараз такою брудною політикою, особливо під час війни, сказав в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!