Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 березня 2023 р.

Бійцям 119-ої бригади Сил ТрО у міській раді вручили відзнаки

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Захисникам вручили відзнаки. 30 березня на сесію Чернігівської міської ради були запрошені бійці 119-ї окремої бригади територіальної оборони. В.о. міського голови Олександр Ломако з нагоди п'ятирічного ювілею від дати їх створення та першої річниці деблокади Чернігова подякував за внесок у захист нашого міста та вручив почесні грамоти.

Це мали зробити урочисто під час самого засідання, але через "псевдозамінування" будівлі муніципалітету і перевірку приміщення на наявність вибухонебезпечних предметів було прийнято рішення не змушувати бійців чекати початку сесії

Я ніколи не забуду черги людей біля місця розміщення штабу тероборони, приблизно до шестисот людей щодня стояли в черзі, щоб записатися в її лави та отримати зброю. Ті обставини, які були у той час, були специфічними, зберігалась висока ймовірність вуличних боїв, боїв за місто, і була висока вірогідність загинути.  Ви ж проявили героїзм і стійкість та відстояли своє місто, і продовжуєте це робити зараз у гарячих точках. 

Низький вам за це уклін! Низький уклін всім військовослужбовцям тероборони, всім чернігівцям, які зараз захищають Україну. Ми завжди готові вас підтримувати, підставляти  плече, і як міська рада, і як міська громада, — сказав під час вручення грамот Олександр Ломако. 

Довідково.  На підставі спільної Директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу України від 12 березня 2018 року, та Директиви Командувача Оперативного Командування «Північ» від 14 березня 2018 року було видано наказ № 4 командира 119 окремої бригади територіальної оборони, згідно якого 29 березня 2018 року вважається Днем створення 119-ї окремої бригади територіальної оборони.

Відео телеканалу "Новий Чернігів"

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!