Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 березня 2023 р.

У Чернігові стартували роботи з озеленення вулиць міста. На Захисників України вже є нова алея з лип

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

У Чернігові на вулиці Захисників України з’явилася нова алея.  Працівники й працівниці комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міської ради висаджують там 120 лип. 

Інженерка садово-паркового господарства КП «Зеленбуд» Катерина Шевель розповіла, що ґрунт вже розмерзнувся й наразі стартували весняні роботи з озеленення території міста. Висаджують липу європейську «Паліда» по обидві сторони цієї вулиці. Саджанці придбали у київському розпліднику.

- Це в нас початок такий, старт. Висаджуємо ми липу європейську «Паліда». Це звичайна липа. Вона вже культивована у нас, прижилася, ми вже не один рік її висаджуємо, – сказала Катерина Шевель.

 

- Дерева, земля, кілки – дуже важка робота, але це в радість нам. Ми працюємо, бо ця робота і уваги потребує, і знаємо, що будуть насадження. Люди йдуть, питають, що за дерева – ми кажемо, що липи. Люди дякують нам безмежно. Сорт таких дерев дуже подобається людям. Липи, квіти, весна, – зазначає пані Ольга, працівниця КП «Зеленбуд».

 

Загалом у Чернігові цієї весни планують висадити близько 300 дерев – лип та кленів. Вони стійкі до погодних умов нашого регіону та невибагливі.

Цьогоріч озеленюватимуть також просп. Перемоги (від вул. Хлібопекарської до вул. П’ятницької), вул. Льотну, Єськова (поворот), Всіхсвятську.

Крім висадження дерев, КП «Зеленбуд» найближчим часом займатиметься підживленням і обрізкою кущів та дерев, прибиранням листя, прополюванням квітників.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Новий Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!