Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 листопада 2022 р.

Часткову компенсацію витрат на відновлення вікон отримає ще 61 мешканець Чернігова

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 17 листопада вчергове погодив виплати часткової компенсації видатків мешканцям міста на ремонт/відновлення знищених чи пошкоджених вікон у багатоквартирних житлових будинках.

Відповідно до прийнятого рішення таку допомогу з бюджету Чернігівської міської територіальної громади отримає ще 61 громадянин на загальну суму понад 806,4 тис. грн.

До цього підтримку від міста вже отримали 434 мешканця міста Чернігова на загальну суму 5,504 млн грн.

Нагадаємо, часткова компенсація надається відповідно до міської Програми, яка прийнята з метою підтримки малозахищених верств населення, ліквідації наслідків російської військової агресії, забезпечення стабільного проходження опалювального періоду та підвищення енергоефективності будівель, і яка діє до кінця 2022 року.

Задля надання подальшої підтримки малозахищеним верствам населення іншим рішенням виконкому погоджений проєкт відповідної Програми на 2023 рік. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, становить 2 млн грн. Надалі Програму затверджуватимуть на черговому засіданні сесії Чернігівської міської ради.

Як і в поточному році, нова програма передбачає, що виплати часткової компенсації здійснюватимуться із розрахунку 3 тис. грн за один квадратний метр загальної площі вікон. Сума компенсації не може перевищувати фактичних видатків на відновлення вікон та становити більше 40 тис. грн. Компенсація не поширюється на віконні конструкції, встановлені на балконах, лоджіях та в інших неопалювальних приміщеннях багатоквартирних житлових будинків.

Допомога надається наступним категоріям населення:

  •  малозабезпечені сім’ї з дітьми;
  •  багатодітні сім’ї;
  •  сім’ї, до складу яких входять тільки непрацездатні особи;
  •  сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю;
  •  сім’ї, до складу яких входять діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

Відповідну заяву мешканцям необхідно подавати до відділу звернень громадян міської ради. Стадію розгляду документів заявник може відстежити на офіційному сайті Чернігівської міської ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!