Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 листопада 2022 р.

Міжнародні організації допомагають ремонтувати приватні будинки в мікрорайоні Бобровиця


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Мікрорайон Бобровиця  — один із найбільш постраждалих у Чернігові внаслідок воєнної агресії росії. Саме тут 17 листопада відбулася зустріч Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з представниками Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, а також Данії та Фінляндії. 

Управління Верховного Комісара ООН — одна із міжнародних організацій, яка запропонувала свою допомогу чернігівцям-власникам пошкоджених приватних будинків. Її виконавчий партнер у нашому місті — «Благодійний фонд «Рокада». Саме він безпосередньо опікувався питаннями ремонтних робіт. За інформацією фонду, станом на 11 листопада їм вдалося відремонтувати 71 житловий будинок у мікрорайоні Бобровиця.  

Було виконано легкі та середні ремонти (відновлення вікон, дверей, дахів). Роботи були спрямовані на закриття теплового контура будинків для можливості проживання там у зимовий період.

Подивитися на результати цих робіт сьогодні у наше місто приїхали Оле Егберг Міккельсен — Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні,  Мер'я Лахтінен — тимчасово повірена у справах Фінляндської Республіки в Україні, Кароліна Ліндхольм Біллінг — представниця УВКБ ООН в Україні. 

Данія та Фінляндія серед тих країн, які виділяють із своїх бюджетів кошти Управлінню Верховного Комісара ООН, завдяки чому і виконуються такі ремонтні роботи, як в мікрорайоні Бобровиця. 

Поважні гості оглядали результати робіт разом із Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком. Він повідомив їм, що загальна кількість пошкодженого житла в приватному секторі — 2 783 будинки. З них: 1 469 — незначно пошкоджені, підлягають поточному ремонту;  784 — значно пошкоджені; 530 — зруйновані.

Зважаючи на масштаби руйнувань і потребу людей отримати дах над головою в короткі терміни, органи місцевого самоврядування дякують всім, хто не залишився байдужим до проблем чернігівців, про що й сказав Владислав Атрошенко під час зустрічі. 

 Ми прекрасно розуміємо, що репарації, які обов'язково сплачуватиме росія  це така справа, яка не відбудеться наступного року. Це треба чекати роками. А життя іде. Тому ми маємо підтримувати і з місцевого бюджету, і дуже вдячні нашим донорам за подібну підтримку і будемо вдячні й надалі, якщо ця програма продовжуватиме працювати. 

Також очільник Чернігова ознайомив поважних гостей із кроками міської влади, які спрямовані на підтримку і допомогу постраждалим мешканцям міста.  Зокрема, мова йшла про Програму одноразової матеріальної допомоги, якою вже скористалися 1 417 чернігівців на загальну суму майже 24 млн грн. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні висловив захоплення міськими головами українських міст і повідомив, що саме вони ідеальні партнери для міжнародної спільноти для подальшої допомоги Україні.

 Я би хотів дозволити собі декілька слів про мерів українських міст тому що це для мене надзвичайна річ. Тому що коли мене в Данії питають, як там в Україні, я відразу це кажу. Громадяни розуміють, що вони вас обрали, що ви підзвітна людина і попереду у вас вибори,  і ваші взаємини з вашими виборцями є конструктивними. Я думаю, завдяки цьому Україна зараз непогано впорається з тими складнощами і бідами, які випали на вашу голову.

І я розумію, що ви ідеальні патнери для міжнародної спільноти.  Ви є людина місцева, ви знаєте цю землю, ви знаєте цих людей і ви в хорошому контакті з ними. Тому я кажу в Данії — варто й надалі підтримувати Україну,  тому що українці в хороших руках , — сказав  Оле Егберг Міккельсен

Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!