Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 листопада 2022 р.

Орден за мужність посмертно: у Чернігові під час сесії вручили нагороди родинам військових

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Засідання 24-ї позачергової сесії Чернігівської міської ради VIII скликання розпочалося з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам'ять воїнів та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. 

 На жаль, війна забирає наших найкращих людей. І кожна втрата  біль рідних, близьких і, в  цілому, це біль нашої громади, тому що ми — єдині.  Ми єдині в своїх почуттях стосовно того, що відбувається сьогодні, стосовно  російської агресії, стосовно невинно загиблих, зґвалтованих, вбитих мирних людей і, звісно, наших загиблих Героїв, які сьогодні захищають нашу Україну в Збройних Силах України і в інших формуваннях. Пліч-о-пліч вони воюють сьогодні за  наше майбутнє. 

Ми, як громада, і я, як міський голова, схиляємо голови перед синами і доньками України, зокрема, нашими земляками, які загинули в російсько-українській війні.

Наш обов'язок  пам'ятати і ніколи не забувати, яку надзвичайно дорогу ціну, у вимірах тисячі людських життів, наш народ платить за право жити на своїй, Богом даній землі!, — сказав  Владислав Атрошенко. 

На цьому засіданні сесії був присутній командир військової частини Національної гвардії України Ігор Оринко, який разом з Чернігівським міським головою, вручив Ордени "За мужність" III ступеня (посмертно) родинам наших чернігівських захисників, які загинули внаслідок російсько-української війни. 

— Шановні батьки, в першу чергу, хочу вам подякувати за те, що ви виховали справжніх Героїв, справжніх патріотів своєї держави. Від імені командування Національної гвардії, хочу висловити вам слова співчуття  це дуже страшно, коли батьки ховають дітей, але ви виховали справжніх патріотів.  Це легендарний підрозділ "Азов", про який знають всі. Цих Героїв будуть пам'ятати і вони залишаться в наших серцях, — сказав Ігор Оринко. 

Орден "За мужність" III ступеня вручили родині загиблого військовослужбовця Національної гвардії України — Трухана Віталія Геннадійовича, який 12 березня 2022 року під час виконання бойового завдання отримав поранення несумісні з життям та родині Пармьонова Валентина Костянтиновича, який загинув 26 лютого 2022 року. 

Детальніше про засідання сесії та розглянуті депутатами питання читайте у наступних публікаціях 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!