Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 березня 2023 р.

Комунальні підприємства Чернігова продовжують звітувати про результати своєї діяльності у 2022 році

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Керівники комунальних підприємств Чернігівської міської ради продовжують звітувати перед профільною комісією про результати своєї діяльності у 2022 році.

Так, 13 березня в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако та члени комісії заслухали звіти КП: «Чернігівводоканал», «Чернігівське тролейбусне управління», «ТРА «Новий Чернігів», «Шкільне», «Будинок книги», «Спецкомбінат комунально–побутового обслуговування».

Внаслідок активних бойових дій у 2022 році мережі КП «Чернігівводоканал» були суттєво пошкоджені, також знищена частина обладнання. Це призвело до зниження обсягів послуг централізованого водопостачання та водовідведення. Середньодобова подача води у мережу за минулий рік складала 30,8 тис. куб.м., а збиток від цього 107,3 млн грн з урахуванням курсових різниць.

Якщо брати окремо фінрезультат, то прибуток складає 8 млн грн, який вдалося отримати виключно за рахунок інших видів діяльності підприємства. Дохід від надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення за минулий рік склав понад 213 млн грн, що на 25,2 % менше від плану.

Дебіторська заборгованість населення збільшилася на 13 млн грн, оплата населенням за послуги складає 94,8%.

Загальна сума непогашеного залишку по кредитним зобов’язанням у КП  майже 53%. Підприємство також має борг через те, що невчасно встановлювалися тарифи, до того ж обсяги реалізації зменшилися на 30%.

Погашення цієї заборгованості можливе у випадку отримання компенсації з державного бюджету різниці в тарифах, погашення споживачами своєї заборгованості і одержання компенсації, яку підприємство має право отримати через зменшені обсяги.

Це три складові, за які ми могли б погасити кредит. Але більшість споживачів не заплатять, тому що у нас немає важелів впливу на них і є мораторій щодо підвищення тарифів. Заборгованість через різницю в тарифах існує з 2016 року і це також нереально — держава це визнає, але зміни до бюджету не приймаються, повідомив керівник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

Фактичний обсяг освоєних капітальних інвестицій на реалізовані заходи у 2022 році складає понад 109 млн грн, в тому числі: на реконструкцію та модернізацію основних засобів 101,6 млн грн, на капітальні ремонти 6,5 млн грн, на придбання обладнання 1,5 млн грн. Допомога для підприємства надходила і з державного бюджету, і від благодійних організацій.

За словами керівника КП «Спецкомбінат комунально–побутового обслуговування» Володимира Куліша, у 2022 році підприємство працювало з прибутком, але не з таким, як планувалося. Офіційно минулого року вони здійснили 2 761 поховання.

В.о. очільника міста Олександр Ломако вкотре наголосив, що територію кладовища в Ялівщині, де минулого року, під час активних бойових дій, здійснювалися захоронення, потрібно упорядкувати.

Нам треба подивитися, як ми бачимо там благоустрій території. Також важливо визначитися з меморіальним комплексом на знак вшанування загиблих воїнів, які там поховані, зазначив він.

Володимир Куліш повідомив, що там поховано 78 героїв-захисників України і 1 119 цивільних. Над питанням благоустрою підприємство вже працює, зокрема, розпочали вивозити сміття, коріння дерев.

На початок повномасштабного вторгнення КП «ЧТУ» експлуатувало 110 км контактної мережі. Щодня на свої маршрути виїздило 65 тролейбусів.

Через пошкодження мереж під час активних бойових дій рух тролейбусів був призупинений. Роботу перших маршрутів, а це №7 та 11, вдалося відновити 1 червня 2022 року. До 12 вересня поїхали тролейбуси ще за шістьма напрямками, але не в повному обсязі,  повідомив керівник підприємства Руслан Ємець.

Основні роботи, які проводилися відновлення тролейбусної контактної мережі, якої було пошкоджено/знищено  45 км. На сьогодні вже відновлено 2/3, це вдалося зробити, в тому числі, і завдяки благодійникам.

Сьогодні на лінію виходить 49 одиниць рухомого складу. Наразі проводяться завершальні роботи в районі КСК, де була несправність на тяговій підстанції.

— Думаю, що наступного тижня вдасться на КСК запустити тролейбус, додав він.

У планах на поточний рік придбання шести тролейбусів

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!