Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 березня 2023 р.

Управляючі компанії мають провести огляд всіх найпростіших укриттів та вирішити спільно з мешканцями поточні питання. Рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні, 8 березня, відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Члени якої розглянули питання укриттів, як тих, що в комунальній власності, так і  в багатоквартирних будинках. 

1. Зокрема, рішенням комісії дано доручення управляючим компанія в 30-денний термін провести огляд всіх найпростіших укриттів у багатоквартирних будинках. Зазначимо, що мова про 1 159 таких сховищ. ЖЕКи мають нанести на них необхідне маркування , а також з'ясувати та вирішити запити мешканців стосовно наведення ладу в укриттях. 

— Ще раз подивіться там де ви обслуговуєте будинки всі підвальні приміщення на предмет сміття і залучайте мешканців, співвласників будинків, аби привести все в належний стан. І, будь ласка, ще раз проведіть інвентаризацію всіх підвальних приміщень, — сказав під час засідання комісії заступник міського голови Віктор Геращенко. 

2. Ще одне рішення прийняте під час засідання  комісійно обстежити всі комунальні укриття. Їх загальна кількість  13. За результатами перевірки скласти акти огляду, а також вирішити всі проблемні питання, які будуть виявлені під час інспекції. 

Програму удосконалення мережі найпростіших укриттів на 2022/23 роки

Нагадаємо, що 1 липня 2022 року виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив Програму удосконалення мережі найпростіших укриттів на 2022-2023 роки, нею було передбачене, в тому числі, придбання для кожного найпростішого укриття генератора, лавок, ємностей для води, біотуалетів. На це в міському бюджеті було передбачено майже 43 млн грн. 

З представниками багатоквартирних будинків начальники ЖЕКів спільно з відділом із питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЧМР провели збори. Під час цих зібрань до населення була доведена інформація про прийняту міську програму, а також процедуру за якою мешканці зможуть отримати передбачене нею обладнання. Вони мали, порадившись з рештою співвласників будинку, вирішити, що саме із запропонованого їм потрібне. Після чого управління ЖКГ закуповувало обладнання, передавало управляючим компаніям, а ті, в свою чергу, на зберігання  та обслуговування самих мешканців під відповідальність старших будинків. 

Всього протягом минулого року було придбано для найпростіших укритті в будинках: 

  • 770 генераторів;
  • 637 біотуалетів; 
  • 7000 лавок.

Облаштування укритті в закладах освіти 

Крім того, була проведена робота з облаштування укриттів в закладах освіти, аби там можна було проводити навчання в офлайн форматі. Укриття зроблені в 25 дитячих садках та 27 школах. Робота триває й надалі. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!