Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 березня 2023 р.

Міцні побратимські зв'язки. Делегація з латвійського Огре привезла в Чернігів гуманітарну допомогу. Наступна зупинка - фронт

+10
+7

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13

Черговий візит голови міської ради Огре (Латвійська Республіка) Егілса Хелманіса в Чернігів. Разом з ним приїхали в Україну представники органів місцевого самоврядування, а також добровольці з гуманітарною місією. 

На їх маршрутній карті вже традиційно наше місто та муніципалітет, адже Огре і Чернігів  побратими. З гостями, та водночас вже гарними друзями, зустрічався в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако. 

— Є таке прислів'я — "Справжній друг пізнається в біді" і, дійсно, коли на нашу землю прийшла війна, ми зверталися до всіх міжнародних партнерів, міст-побратимів. Так щиро, як на наші звернення та прохання відгукнулося місто Огре — дорогого коштує. Я пам'ятаю, як ви вперше приїхали на початку квітня (2022-го року ред.) у Чернігів і ми зустрічалися в зруйнованому місті, в міській раді, з міським головою і це були дуже важливі слова підтримки для нас. Ми це цінуємо, — розповів про побратимські стосунки між містами Олександр Ломако. 

Егілс Хелманіс був одним із перших, хто приїхав до нашого міста як тільки Чернігівщину визволили від російських окупантів. Він постійно разом із мешканцями своєї громади збирає допомогу для українських цивільних та військових і привозить її як для нашого міста, так і самостійно доправляє на фронт. Так буде і під час цього візиту.

Сьогодні, 1-го березня, латвійська делегація передала три мікроавтобуси для КП "Чернігівводоканал", сил ТРО та 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.  

Представники 1-ї танкової бригади, яким передали ключі від автівки, на знак вдячності подарували латвійській делегації свій бойовий прапор, макет танка та уламок російського "Іскандеру", який був запущений ворогом по одному із об'єктів на території Чернігівщини. 

— Ми на зв'язку з командиром Леонідом Ходою і хлопцями. Чим можемо, тим завжди і підтримуємо. Я думаю, що підтримка від нашого міста-побратима Огре також буде ними оцінена. Це наші захисники, це героїчна бригада, яка пов'язана з Черніговом, яка захищала його у лютому-квітні минулого року і завдяки їх героїчному подвигу, підтримці інших військових частина та ТРО, місто жодної хвилини не було під окупацією. Коли ми побачили, що окупанти робили в Ягідному чи Бучі, ми ще більше оцінили їх подвиг, адже зрозуміли, що могло статися в гіршому випадку. 

Я щиро дякую вам Егілс та всій команді, яка сьогодні приїхала. Дякую депутатам вашої думи і всій громаді міста Огре за підтримку України і Чернігова!, — сказав Ломако. 

Від імені всієї громади Олександр Ломако вручив Егілсу Хелманісу Подяку за багаторічну дружбу та важливий внесок в нашу перемогу. В.о. міського голови зазначив, що у Чернігові обов'язково розроблять спеціальну нагороду для друзів, які допомагали у цей непростий час, і Огре буде серед перших кому її вручать. 

— Війна не почалася рік тому, я постійно про це кажу, вона вже давно триває. Ми дуже добре розуміємо, це не тільки ваша війна, а й наша. Якщо щось буде з Україною, тоді війна постукає і в наші двері. Нам не потрібно казати слова вдячності, адже це ми вам їх говоримо — за те, що ви воюєте. Перемога буде за нами, — сказав під час зустрічі Егілс Хелманіс.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!