Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 лютого 2023 р.

Звернення в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако

Шановні чернігівці!

Сьогодні, в річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну, Чернігів хотіли позбавити вибору – ліквідувати діючу міську раду, ліквідувати місцеве самоврядування. Передати повноваження усіх обраних одному призначеному.

Але, Верховна Рада, в останню мить, відмовилася знищувати демократію, відмовилася нехтувати Конституцією, не погодилася виконувати політичну вказівку – не стала розглядати питання ліквідації місцевого самоврядування в Чернігові на сьогоднішньому засіданні.

Тож, обрана міська рада Чернігова продовжує працювати: займатися життям, відновленням та розвитком міста, призначена військова адміністрація – його захистом та обороною. Кожен на своєму місці, як і має бути.

Від імені усіх жителів Міста-Героя Чернігова, дякую кожному парламентареві, хто відстоює місцеве самоврядування в Чернігові та демократію в Україні.

Дякую усім міжнародним партнерам України, які уважно слідкують за боротьбою за збереження місцевого самоврядування та чітко артикулюють свою позицію. 

Ще раз наголошую – в Чернігівській міській раді різні політичні прапори. Бо саме так вирішили чернігівці. Бо саме так відбувається в будь-якому обраному органі цивілізованої країни. Бо саме тому це називається демократія.

Але коли питання стосується захисту та розвитку Чернігова, добробуту його мешканців – тут позиція міськради єдина. І прапор єдиний. Це синьо-жовтий прапор України. Так було рівно рік тому. Так залишається зараз.

в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!