Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 лютого 2023 р.

Погоджено виплати часткової компенсації за заміну чернігівцями пошкоджених вікон у квартирах


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Часткову компенсацію витрат на відновлення пошкоджених/знищених вікон отримає ще 11 мешканців Чернігова на загальну суму понад 165 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні, 24 лютого.

В поточному році часткову компенсацію вже отримали 33 чернігівця на загальну суму понад 401 тис. грн. А у 2022 році міською Програмою скористалися 647 мешканців міста на загальну суму 8,1 млн гривень.

Нагадаємо, часткова компенсація надається відповідно до Програми надання часткової компенсації видатків мешканцям Чернігова, категорії соціально незахищених, понесених на відновлення знищених та пошкоджених вікон у багатоквартирних житлових будинках внаслідок російської військової агресії на 2023 рік, яка затверджена рішенням Чернігівської міської ради від 30 листопада 2022 року. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, становить 2 млн грн.

Виплати з бюджету Чернігівської міської територіальної громади здійснюються з розрахунку 3 тис. грн за кожен квадратний метр пошкодженого/знищеного вікна. Сума компенсації не може перевищувати фактичних видатків на відновлення вікон і становити більше 40 тис. грн. Важливо, що компенсація не поширюється на віконні конструкції, встановлені на балконах, лоджіях та в інших неопалювальних приміщеннях багатоквартирних житлових будинків.

Допомога надається наступним категоріям населення:

  • малозабезпечені сім’ї з дітьми;
  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї, до складу яких входять тільки непрацездатні особи;
  • сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю;
  • сім’ї, до складу яких входять діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

Відповідну заяву та пакет документів мешканцям необхідно подавати до відділу звернень громадян міської ради (вул. Шевченка, 9).

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!