Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 лютого 2023 р.

Відбулося засідання 29-ї позачергової сесії. Фоторепортаж

+28
+25

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30
Фото № 31

Відбулося пленарне засідання 29-ї позачергової сесії Чернігівської міської ради VIII скликання. Участь у ньому взяли в.о. міського голови Олександр Ломако, 30 депутатів та депутаток, заступники міського голови, преставники структурних підрозділів ЧМР та комунальних підприємств, представники силових структур, народний депутат Олег Семінський, начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський, громадськість та ЗМІ.

Засідання розпочали з хвилини мовчання, віддавши шану військовим та цивільним, які загинули під час російсько-української війни. 

Після чого в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако представив обранцям начальника міської військової адміністрації Дмитра Брижинського, призначеного на цю посаду відповідним розпорядженням президента України  від 17 лютого. 

В першу річницю повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в Чернігові створена військова адміністрація. Тепер співпраця місцевої влади і центральної, в плані безпеки та обороноздатності міста, я переконаний, стане ще більш ефективною.

Хочу зазначити, що ми як депутати міської ради, як виконавчий комітет, як структурні підрозділи, продовжуємо виконувати всі самоврядні функції, всі задачі наших виборців перед якими ми відчуваємо дуже високу відповідальність. 

В той же час я заявляю, і я це говорив під час представлення Дмитра Володимировича, і говорю регулярно, що ми абсолютно відкриті і готові до конструктивної співпраці з військовою адміністрацією і сприянні у вирішенні всіх задач, які перед нею ставляться президентом і керівництвом країни в питаннях обороноздатності, безпеки та інших, в яких потрібна буде наша співпраця. Головне, щоб оборона міста була забезпечена максимально якісно, — сказав Олександр Ломако. 

Нагадаємо, що Дмитро Брижинський переходить на цю посаду з патронатної служби апарату Чернігівської ОДА. До цього мав великий досвід в Збройних Силах України.

Під час сесії начальник міської військової адміністрації мав можливість виступити перед пристуніми. Зокрема, він зазначив, що його напрямок діяльності — суто безпека. 

— Президент України, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський при особистій зустрічі чітко поставив задачу: перше — враховуючи прикордонне розташування міста, зробити все можливе, щоб мешканці міста відчували себе безпечно та комфортно, — сказав під час виступу Брижинський. 

Після чого обранці перейшли до розгляду порядку денного до якого було включено дев'ять питань. Детальніше про прийняті рішення читайте в наступних публікаціях на сайті ЧМР. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!