Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 лютого 2023 р.

Власники пошкоджених під час війни квартир зможуть отримати матеріальну допомогу з бюджету Чернігова


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Власники пошкоджених внаслідок активних бойових дій квартир зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету. Сьогодні, 21 лютого, на засіданні сесії Чернігівської міської ради депутати затвердили відповідну Програму. 

Зазначимо, що у Чернігові було всього було пошкоджено 729 багатоквартирних житлових будинків (47 573 квартири) та ще 146 висоток отримали значні руйнування (12 801 квартира).

Минулого року за кошти міського бюджету були виконані, там де цього було достатньо, поточні ремонти будівель, у складних випадках була замовлена експертиза, після чого виготовлена проєктна документація і реалізовано капітальне відновлення. Головним завданням було закрити периметр будівлі, запустити комунікації та відновити внутрішні конструкції та цілісність квартир (бе виконання у них косметичного ремонту).  

Після виконання основного масиву робіт, встановлення точної кількості пошкодженого цього виду житла, міською радою була розроблена Програма, спрямована на фінансову підтримку цієї категорії постраждалих чернігівців. Виплати не є повною компенсацією збитків, а саме одноразовою підтримкою. 

Нагадаємо, що у місті також працюють й інші соціальні програми, спрямовані на підтримку містян. Зокрема, це матеріальна допомога для власників пошкоджених під час війни приватних будинків, програма часткової компенсації за відновлення розибтих вікон у квартирах, матеріальна допомога родинам загиблих Захисників та ін. 

 

Програма надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям багатоповерхової забудови міста Чернігова, житло яких було зруйновано (пошкоджено) внаслідок російської військової агресії, на 2023 рік  

Допомога з  бюджету Чернігівської міської територіальної громади надаватиметься власникам квартир, які зареєстровані у Чернігові. Загальний обсяг фінансування на 2023 рік — 20 млн грн. 

 

Розмір допомоги

  • повністю зруйноване житло, яке не підлягає відновленню — 20 000 грн;
  • зруйноване житло, яке було відновлено в результаті проведення аварійно-відновлювальних робіт — 10 000 грн;
  • значно пошкоджене житло, яке було відновлено в результаті проведення аварійно-відновлювальних робіт — 5 000 грн.

 

Як отримати допомогу

Заявнику/ці  необхідно звернутися із письмовою заявою до департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради (вул. Івана Мазепи, 19).

До заяви додаються

  • довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;
  • копія паспорта громадянина України;
  • копія облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  • реквізити рахунку (IBAN), на який має бути перерахована компенсація;
  • довідка, видана управляючою компанією, ОСББ, ОЖБК про фіксацію факту руйнування (пошкодження) внаслідок російської військової агресії – у разі якщо житло відновлено в результаті проведення аварійно-відновлювальних робіт (форма довідки затверджується рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради).

Терміни подання заяви

Заява має бути подана не пізніше 1 грудня 2023 року.

Порядок розгляду заяви

За результатами розгляду Заяви департамент соцполітики ЧМР надає пропозиції про надання одноразової матеріальної допомоги на розгляд профільної Комісії.

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!