Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 лютого 2023 р.

На лютневій сесії буде розглянуто Програму підтримки мешканців багатоповерхівок, житло яких пошкоджено внаслідок російської військової агресії

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Цього тижня відбудеться пленарне засідання сесії Чернігівської міської ради. Сьогодні ж, 20 лютого, було проведено погоджувальну раду і розлянуто питання, які будуть винесені на розгляд депутатів.

Головне серед них — прийняття нової соціальної Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям багатоповерхової забудови міста Чернігова, житло яких було зруйновано (пошкоджено) внаслідок російської військової агресії, на 2023 рік. 

— У нас на черзі сесія, яку ми планували провести в кінці лютого. Головне питання, я вважаю, це перше питання про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям багатоповерхових будинків Чернігова, житло яких було зруйноване внаслідок російської військової агресії.

Ця Програма приймається саме зараз, тому що управління ЖКГ завершило більшу частину ремонтних робіт у багатоквартирних будинках. Мешканцям багатоповерхівок, що підлягають демонтажу, буде надана матеріальна допомога. Але це не компенсація, і на цьому я наголошую. Компенсація має надаватися державою. У міського бюджету немає коштів на придбання такої кількості приватного житла. Це матеріальна допомога для людей, щоб вони якийсь час могли нею користуватися, тим більше, що ми цих людей розселили. Мешканці квартир, що зазнали пошкоджень через прямі влучання і де проводилися ремонти, також отримають матеріальну допомогу, — повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Зазначимо, що це котра поспіль міська Програма, яка спрямована на підтримку чернігівців, які постраждали під час військових дій. 

— Ми допомагали минулого року і продовжуватимемо це робити в 2023-му. Власникам будинків у приватному секторі, які зруйновані або пошкоджені, ми надали значні кошти з міського бюджету. У нас діє Програма щодо часткової компенсації на заміну вікон. Крім того, діє Програма підтримки родин загиблих Захисників та Захисниць України та допомоги на встановлення надмогильного пам’ятника нашим Героям, які загинули під час війни. Тому в межах можливостей міського бюджету ми підтримуємо наших людей. І чергова Програма у цьому напрямку виноситься на сесію, і я сподіваюся, що депутати її підтримають, говорить Ломако. 

Крім того, до порядку денного включено питання і про перейменування вулиць та провулків.

Порядок денний: 

  1. Про затвердження Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканця багатоповерхової забудови міста Чернігова, житло яких було зруйновано (пошкоджено) внаслідок російської військової агресії, на 2023 рік. 
  2. Про зміни та доповнення до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2021-2025 роки.
  3. Про надання згоди на безоплатну передачу майна. 
  4. Про затвердження Звіту виконання бюджету Чернігівської міської територіальної громади за 2022 рік. 
  5. Про затвердження Звіту про використання коштів резервного фонду бюджету Чернігівської міської територіальної громади за 2022 рік. 
  6. Про перейменування вулиць у місті Чернігові. 
  7. Про депутатські запити.
  8. Різне.

 

В.о. міського голови Олександр Ломако закликав всіх депутатів активніше працювати в округах, вивчати запити містян та готувати відповідні запити на сесію,  через які власне і можна вирішити питання, що хвилюють мешканців.

— Функція депутатів працювати з мешканцями міста, доносити їх позицію до виконавчих органів влади. Мешканці в округах добре знають депутатів від різних політичних сил, які в міській раді і це голос такий народу, який не має бути втрачений. Питань у людей дуже багато — наша функція сприяти їх вирішенню, — звернувся до обранців в.о. очільника Чернігова

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!