Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 лютого 2023 р.

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акта – проєкту рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Положення про організацію платних послуг, які можуть надаватися бібліотеками Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи»

На виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об`єднань, оприлюднюється проєкт рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Положення про організацію платних послуг, які можуть надаватися бібліотеками Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи».

Підставою для розробки проєкту рішення є необхідність реалізації вимог Закону України «Про культуру», Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу», Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися державними і комунальними закладами культури, що не є орендою» від 2 грудня 2020 року № 1183, наказу Міністерства культури України, Міністерства фінансів України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Про затвердження Порядку визначення вартості та надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності» від 01.12.2015 № 1004/1113/1556.

Проєкт рішення передбачає створення умов для реалізації прав громадян на бібліотечне обслуговування, забезпечення вільного доступу до інформації й культурних цінностей, що збираються, зберігаються в бібліотеках і надаються в тимчасове користування громадянам; задоволення й формування бібліотечних, бібліографічних, інформаційних, наукових, культурно-освітніх і духовних потреб читачів, інших споживачів інформації, залучення громадськості до цінностей національної й світової культури, науки й освіти шляхом розширення переліку та якості послуг Чернігівської міської комунальної центральної бібліотечної системи.

Проєкт рішення та аналіз його регуляторного впливу оприлюднюються у мережі Інтернет на офіційній веб – сторінці Чернігівської міської ради за електронною адресою: https://chernigiv-rada.gov.ua/ у розділі «Регуляторна політика», рубрика «Оприлюднення проектів регуляторних актів».

Наголошуємо, що даний проєкт рішення було оприлюднено на сайті міської ради на умовах і в порядку, встановлених статтею 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» 19 січня 2023 року. Водночас, у зв’язку із здійсненням 25 січня 2023 року хакерської атаки на автоматизовані системи Чернігівської міської ради, сайт Чернігівської міської ради тривалий час був недоступний для перегляду, що унеможливлювало забезпечення нелажного доступу до даного проєкту рішення і дотримання вимог статті  9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» щодо одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб та їх об’єднань.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на те, що у період з 19 січня 2023 року по 24 січня 2023 року зауваження та пропозиції до проєкту рішення вже приймалися в установленому порядку протягом шести календарних днів, подальші зауваження та пропозиції до проєкту рішення продовжують прийматися Управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради у письмовій формі протягом двадцяти чотирьох календарних днів з дня цього оприлюднення за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Княжа, 9, тел. (0426) 777-109, (відповідальна особа – Шевчук О. І.).

 

 

Начальник управління
культури та туризму
Чернігівської міської ради                                                   Олександр ШЕВЧУК

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!