Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 лютого 2023 р.

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акта - проєкту рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Порядку видачі пільгових транспортних карток окремим категоріям громадян для проїзду у громадському транспорті загального користування міста Чернігова»

Відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань оприлюднюється проєкт рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Порядку видачі пільгових транспортних карток окремим категоріям громадян для проїзду у громадському транспорті загального користування міста Чернігова».

Розробник - управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради.

Проєкт рішення спрямований на досягнення балансу інтересів пасажирів, органів місцевого самоврядування та перевізників, які працюють на міських маршрутах загального користування, та передбачає створення умов для:

  • забезпечення обліку кількості перевезених пасажирів пільгових категорій громадян та впорядкування механізмів надання пільг;

  • підвищення ефективності використання коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади, спрямованих на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд у громадському транспорті загального користування окремих категорій громадян;

  • підвищення ефективності соціального захисту населення міста Чернігова;
  • забезпечення фінансової стабільності здійснення громадських пасажирських перевезень.

Підставою для розробки проєкту є Закон України «Про правовий режим воєнного стану», Указ Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022, ст. 7 Закон України «Про автомобільний транспорт», Закон України «Про міський електричний транспорт», Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті», рішення Чернігівської міської ради від 25 листопада 2021 року №13/VIIІ-2 «Про Програму розвитку громадського транспорту загального користування м. Чернігова на 2022-2024 роки», рішення Чернігівської міської ради від 30 вересня 2021 року №11/VIIІ-3 «Про Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2022-2024 роки».

Проєкт рішення разом з аналізом регуляторного впливу оприлюднюється в мережі Інтернет на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради за посиланням: www.chernigiv-rada.gov.ua у розділі «Публічна інформація», підрозділ «Регуляторна політика», рубрика «Оприлюднення проєктів регуляторних актів».

Із текстом проєкту рішення та аналізом його регуляторного впливу можна також ознайомитись в управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради за адресою: 14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 50 Б.

Наголошуємо, що даний проєкт рішення було оприлюднено на сайті міської ради на умовах і в порядку, встановлених статтею 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» 09 січня 2023 року. Водночас, у зв’язку із здійсненням 25 січня 2023 року хакерської атаки на автоматизовані системи Чернігівської міської ради, сайт Чернігівської міської ради тривалий час був недоступний для перегляду, що унеможливлювало забезпечення нелажного доступу до даного проєкту рішення і дотримання вимог статті  9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» щодо одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб та їх об’єднань.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на те, що у період з 09 січня 2023 року по 24 січня 2023 року зауваження та пропозиції до проєкту рішення вже приймалися в установленому порядку протягом шістнадцяти календарних днів, подальші зауваження та пропозиції до проєкту рішення продовжують прийматися в управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради у паперовому або електронному вигляді, протягом чотирнадцяти календарних днів з дня цього оприлюднення за адресою: 14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 50 Б, електронна адреса: transport@chernigiv-rada.gov.ua (відповідальна особа – Рижий О. М.).

 

 

Начальник управління транспорту,
транспортної інфраструктури
та зв’язку Чернігівської міської ради                                    Олександр РИЖИЙ

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!