Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 лютого 2023 р.

Співпраця на всіх рівнях. Як побратимські відносини між Черніговом та Реймсом вплинуть на місцеві ВИШі

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Французька делегація з м. Реймс протягом дводенного візиту до Чернігова мала насичену програму. Вона зустрічалася з виконуючим обов'язки Чернігівського міського голови та заступниками, відвідувала об'єкти критичної інфраструктури, культури та освіти. Такий особистий робочий контакт має допомоги містам-побратимам  Чернігову та Реймсу побудувати багаторічну і плідну спрівпрацю на рівні муніципалітетів. 

Увага поважних гостей під час візиту також була зосереджена і на налагодженні зв'язків з місцевими  ВИШами — Національним університетом "Чернігівська політехніка" та Національним університетом "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка. 

Так, 14 лютого, заступник мера Реймса з міжнародних та партнерських відносин Дімітрій Уден, заступник керівника апарату мерії Ремі Грандмандже та художник Арно Шулер відвідали Національний університет "Чернігівська політехніка".

Ректор Олег Новомлинець на початку зустрічі розповів про руйнування, які були нанесені його закладу російською армією під час активних бойових дій. Постраждали майже всі корпуси, орієнтовно нанесено збитків на 6 млн євро.

Після чого він провів екскурсію університетом і показав, як триває відбудова. За його словами, до цього процесу залучені як студенти, так і викладачі ВИШу. 

Після оглядин французька делегація поспілкувалася з адміністрацією університету та студентською радою. Учасники обговорили можливість майбутньої співпраці та обміну здобувачів вищої освіти за різними спеціальностями, зокрема, агрономії, ІТ-сфери, прикладної механіки.

13 лютого, делегація відвідала Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, де також була обговорена можлива співпраця між ВИШами нашого міста та Реймса. Під час цієї зустрічі було запропоновано організувати взаємодію в сфері фізичної культури та спорту, мистецьких дисциплін, дизайну, проведення спільних літніх шкіл та інших проєктів.

Гості із Франції керівникам закладів вищої освіти Чернігова передали листа від мера м. Реймс та Президента Реймського університету Шампань-Арденни щодо всебічної підтримки народу України й чернігівців, зокрема, в їх боротьбі за територіальну цілісність та суверенітет України.

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!