Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 лютого 2023 р.

Виконком погодив містобудівні умови та обмеження для реконструкції готелю "Градецький" під житловий будинок

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Акціонерному товариству «Готель Градецький» затверджено та надано містобудівні умови та обмеження для реконструкції самої будівлі з метою розміщення там багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями соціально-побутового призначення. 

Відповідне рішення погоджено на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 14 лютого. Зауважуємо, що наданий дозвіл стосується виключно будівлі готелю. Мова не йде про нове будівницто, а про реконструкцію існуючої споруди за адресою проспект Миру, 68. 

Начальник Управління архітектури та містобудування ЧМР Сергій Калюжний повідомив, що власник поки не планує забудовувати територію довкола готелю. 

Сам готель буде реконструйований під житловий будинок. Його поверховість не збільшується, а тільки змінюється внутрішня конфігурація самої будівлі, покрівлі. Планується, орієнтовно, облаштування 150 квартир різного планування. Паркування здійснюватиметься за рахунок прибудинкової території, яка відведена під будівлю, — пояснив Сергій Калюжний. 

Нагадаємо, що питання про надання містобудівниих умов АТ "Готель Градецький" вже виносилося на одне із попередніх засідань виконкому, але, за пропозицією тоді секретаря міської ради Олександра Ломако, було знято. Зроблено це було з метою отримання членами виконкому і мешканцями Чернігова пояснень від власника стосовно його бачення та візуалізації забудови цієї земельної ділянки. 

Зараз про перспективу будівельної галузі і будівництва нових квартир говорити складно, але, якщо забудовник бачить перспективу і планує інвестувати кошти, то, звичайно, для міста між готелем, який не працює і стоїть у напів занедбаному стані декілька років та збудованим сучасним будиком на його місці, кращим є останній варіант.  Адже, це робочі місця, інвестиції, якесь навантаження для бізнесу.

Ми єдине просили, щоб нам дали візуалізацію планів забудовника щодо всієї цієї території, тому що, зрозуміло, що там одним готелем не обійдеться.

Це зроблено, тому я не бачу перешкод для надання містобудівних умов і обмежень. Але, наголошую, що рішення зараз приймається виключно щодо будівлі колишнього готелю "Градецький", а нові будинки, які на цій території планується будувати, ми будемо розглядати окремо, коли дійде черга до цих питань, — пояснив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!