Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 лютого 2023 р.

Підтримка чернігівців, житло яких постраждало під час бойових дій та родин загиблих захисників. Виконком затвердив чергові списки для матдопомоги


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 14 лютого були затверджені чергові списки тих, хто отримає одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету. Виплати здійснюватимуться за трьома розробленими муніципалітетом Програмами. Вони охоплюють власників квартир та приватних будинків, які зазнали пошкоджень під час активних бойових дій, а також родини загиблих захисників та захисниць України. 

 

Компенсація за заміну вікон  

Погоджено перелік із 16 осіб, яким буде виплачено з бюджету Чернігівської міської територіальної громади 189,5 тис. грн. Ці кошти є частковою компенсацією за заміну ними пошкоджених вікон (внаслідок бойових дій) у власних квартирах. На ці виплати можуть претендувати соціально незахищені верстви населення (пенсіонери; люди з інвалідністю; малозабезпечені сім’ї з дітьми; багатодітні сім’ї; сім’ї, які складаються лише з непрацездатних осіб; сім’ї, що виховують дитину з інвалідністю; сім’ї, де є діти-сироти чи діти, позбавлені батьківського піклування). 

Програма "Про надання часткової компенсації видатків мешканцям міста Чернігова на ремонт та відновлення вікон" розроблена і прийнята ще у 2022-му році. Протягом минулого року нею скористалися 647 осіб на загальну суму 8,1 млн гривень.

В поточному році часткову компенсацію вже отримали 17 мешканців міста Чернігова на загальну суму 211,5 тис. грн.

 

Фінансова допомога власникам приватних будинків 

Отримають матеріальну допомогу з міського бюджету і власники пошкоджених під час війни приватних будинків. На цьому засіданні її надано 33 мешканцям Чернігова на загальну суму  майже 471,2 тис. грн. Виплати здійснюються у межах Програми «Про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова – власникам приватних житлових будинків», яка, як і попередня, почала працювати ще минулого року, і її дія була продовжена на 2023-й.

За 2022 рік  матеріальну допомогу отримали 1 596 власників приватних житлових будинків  на загальну суму 26,5 млн гривень.

В поточному році матдопомогу отримав вже 71 мешканець Чернігова на загальну суму 956,5 тис. грн.

Ця Програма спрямована на підтримку постраждалих і не є компенсацією за пошкоджене/зруйноване житло. 

 

Підтримка сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

Відповідно до Програми надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023 рік, затвердженої рішенням Чернігівської міської ради від 23 грудня 2022 року, погоджено надання одноразової матеріальної допомоги 19 членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на загальну суму 1,2 млн грн. 

В поточному році такі виплати вже отримали 30 осіб на загальну суму майже 2 млн грн. А також дві особи в межах цієї ж Програми отримали виплати за виготовлення та встановлення надмогильного пам'ятника на загальну суму 40 тис. грн.  

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!