Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 лютого 2023 р.

Головне сьогодні — стабільна робота міста. Відбулося позачергове засідання сесії Чернігівської міської ради

+21
+18

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24

Сьогодні, 9 лютого, відбулося засідання засідання сесії Чернігівської міської ради. На ньому були присутні 31 із 42 депутатів та депутаток. Загалом вони розглянули вісім питань, серед яких і пункт, який стосувався тимчасового виконання повноважень міського голови. 

Головував на цьому засіданні Олександр Ломако — секретар міської ради та відтепер виконуючий обов'язки Чернігівського міського голови. Саме на нього, згідно чинного закондавства, покладають функціональні обов'язки очільника міста на час відсутності Владислава Атрошенка. 

— Сьогодні відбулося засідання сесії. Депутати злагоджено, фактично одноголосно, проголосували всі питання порядку денного. Причина її проведення  зрозуміла. Я, як і переважна більшість чернігівців, та всі депутати міської ради були вражені рішенням Яворівського і Львівського апеляційного судів. Ними нашого міського голову позбавили повноважень. Вважаю це рішення несправедливим щодо Чернігова та чернігівців. Хочу сказати, що попри, це наша команда має працювати ще більш відповідально та віддано. Курс міста не зміниться. Стабільний розвиток Чернігова продовжуватиметься і надалі, —  повідомив Олександр Ломако. 

Місто продовжуватиме функціонувати в звичайному всім мешканцям режимі. Як власне і працюватимуть органи місцевого самоврядування — надаватимуться всі види комунальних послуг, відбуватимуться засідання виконавчих комітетів, сесій, прийматимуться необхідні рішення для безперебійної роботи. 

— Ми маємо бути консолідовані. Інтереси жителів міста для нас першочергові. В країні йде війна — наша головна задача обороноздатність міста та допомога ЗСУ  там, де ми можемо її надати. Ми повинні забезпечити всі процеси життєдіяльності міста. Місто функціонує. Головні пріоритети сьогодні оборона, відновлення та розвиток Чернігова, наголошує в. о. міського голови Чернігова. 

Це засідання сесії, як і попередні, розпочалося з хвилини мовчання з метою вшанування пам'яті всіх загиблих внаслідок російсько-української війни. Після чого обранці перейшли до розгляду питань порядку денного. Було під час засідання оголошено і вимушено перерву через повідомлення про замінування муніципалітету. Після перевірки спеціальними службами будівлі на предмет вибухонебезпечних предметів сесію було продовжено і розглянуто всі винесені питання.  

— Трохи засідання затягнулося через непов'язані з нами обставини, але в країні йде війна, тому такі речі є можливими. Це повідомлення про замінування, як і більшість таких дзвінків, зроблені зі зрозуміло якої країни, або на її замовлення. Але ж ми повернулися, проголосували всі питання, підсумував  Олександр Ломако. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!