Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 лютого 2023 р.

У Чернігові продовжують працювати над розвитком велоінфраструктури та створенням нових громадських просторів


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Розвиток велоінфраструктури та створення нових громадських просторів. До повномасштабної війни цим питанням у Чернігові приділялася значна увага. Зокрема, ремонти вулично-дорожньої мережі включали в себе облаштування велодоріжок, понижених з'їздів, нанесення відповідної дорожньої розмітки. Комплекс цих заходів був спрямований на те, аби велосипедисти мали змогу безпечно та комфортно пересуватися містом.

Війна поставила подібні масштабні будівельні проєкти на паузу, але, тим не менше, і завдяки залученості в розвиток велоруху в місті активістів, робота в цьому напрямку все ж триває.

За це мав нагоду ще раз подякувати секретар міської ради Олександр Ломако представникам ГО Агенція міських ініціатив/АМІ та Еко Місто та вручити Подяки. Відбулася ця подія сьогодні у стінах муніципалітету під час звітної конференції цих організацій.

- Дуже багато речей в громаді робиться завдяки синергії і ми б хотіли, щоб цього було ще більше. Я дякую громадській організації “Агенція міських ініціатив” та “Еко місто” за вашу ініціативність і ту допомогу у вигляді парковок та станцій для ремонту велосипедів, які ви нам передали у комунальну власність. Дякую за популяризацію велоруху, яку ви регулярно робите. Ми також стараємось йти в ногу з часом і відкриті до співпраці, - сказав Олександр Ломако

Нагадаємо, що ГО "Агенція міських ініціатив" передала місту безкоштовно в комунальну власність 80 велопарковок та чотири станції для ремонту велосипедів для Чернігова.

Під час пресконференції про результати роботи цих громадських організацій над спільним проєктом “Go Bike Chernihiv”, який спрямований на покращення сталої міської мобільності в умовах паливної кризи, було проінформано громадськість про важливість його реалізації та яких результатів вдалося досягнути за перше півріччя.

- Під час активних бойових дій на Чернігівщині та після витіснення ворога з території регіону рішення про розвиток велоруху виглядало максимально логічним. Ускладнення роботи громадського транспорту у Чернігові, подорожчання палива та подекуди його відсутність органічно “пересаджували” містян на велосипеди. Саме в цей період почали надходити запити на велосипеди. Залишилося лише підсилити цю тенденцію та зрозуміти стратегію, — зазначила керівниця ГО “Агенція міських ініціатив” Тетяна Романова.

З цією метою були проведені тематичні заходи, передані у комунальну власність Чернігова та трьох громад області велопарковки та ремонтні велостанції, розроблені концепції розвитку велоруху, а також передано більше 200 безкоштовних велосипедів волонтерам, медикам, соціальним працівникам і співробітникам підприємств критичної інфраструктури Чернігівської області.

Крім того, в Чернігові, аби стимулювати людей пересаджуватися на ровери, активісти попрацювали і над відкриттям веломайстерні.

Було вирішено створити велосервіс та покращити велоінфраструктуру, що стало базовою ідеєю для проєкту “Go Bike Chernihiv”. Саме тому восени у Чернігові була відкрита перша соціальна веломайстерня, а експерти проєкту працювали над схемою організації дорожнього руху у Чернігові, враховуючи 4 км велосмуг, — зазначив під час заходу Сергій Безбородько, керівник ГО "Еко Місто".

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!