Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 лютого 2023 р.

У Чернігові на різних локаціях встановлять 80 велопарковок


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

80 велопарковок та чотири станції для ремонту велосипедів для Чернігова. Саме стільки цього обладнання передала місту ГО Агенція міських ініціатив/АМІ. Рішенням виконавчого комітету від 6 лютого було надано дозвіл на їх безоплатне прийняття у комунальну власність.

ГО “Агенція міських ініціатив” виграла грант і в рамках цього гранту, не за кошти міського бюджету, передала нам велопарковки та станції. Я хочу публічно подякувати цій громадській організації за те, що вони так допомогли нашому місту, - висловив слова подяки секретар міськради Олександр Ломако. - Велопарковки будуть встановлені на різних локаціях у місті, перш за все, найбільш затребуваних: лікарні, школи, об'єкти соціальної інфраструктури. Це дійсно крок до розвитку велоруху в Чернігові, який дозволить велосипедистам рухатися ще більш комфортно.

Зазначив Олександр Ломако і про те, що це може стати гарним прикладом для бізнесу, який, оцінивши розвиток мережі велопарковок, виявить бажання встановити їх і біля своїх об’єктів.

Довідково. Місту передано чотири станції для ремонту велосипедів та 80 трисекційних велопарковок (на 5 велосипедів). Вони мають сприяти розвитку велосипедної інфраструктури. Знаходитимуться у господарському відання КП «Паркування та ринок» для їх встановлення та технічного обслуговування.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!