Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 лютого 2023 р.

Звернення Владислава Атрошенка до чернігівців!


Фото № 1

Дорогі чернігівці!

Вчора за 700 км від Чернігова львівський суддя перекреслив волю виборців 300-тисячного міста і за дріб‘язковими та недостойними, навіть людської гідності, притягнутими за вуха обвинуваченнями, відсторонив мене терміном на рік від посади міського голови.

За що?

По суті, за те, що 24 лютого 2022 року, в перший день російської навали, коли був хаос, коли повтікали чиновники, коли орда обступала місто та вже лунали постріли, моя дружина з двома дітьми виїхала за межі міста на тому, що було під рукою - на службовій автівці. Саме зранку першого дня війни я займався організацією оборони міста і в мене не було часу та можливості шукати інший транспорт придатний для евакуації сім’ї. Впевнений, що на моєму місці так зробив би кожен чоловік та батько. Якби подібна ситуація була вдруге, або вдесяте, я точно так би вчинив. І вдруге, і вдесяте.

Рішення спрямоване не проти мене. Воно, на жаль, проти Чернігова, проти України, проти демократії та проти місцевого самоврядування в цілому. Це тривожний сигнал всім міжнародним партнерам України. І за такі дії, рано чи пізно, доведеться нести відповідальність. І,є політичну і юридичну.

Я не стану давати оцінку судовому рішенню, або тим особам, які є його замовниками.

Я скажу, що буде далі.

Після нашої перемоги у цій страшній війні на Україну чекає ще дуже довга та важка боротьба за демократію.

Бо сьогодні відсторонити можна кожного, обраного людьми, міського голову, або голову громади, якщо він не подобається київському чиновнику. І подібні рішення є чітким маркером проблем із правосуддям, а відтак і відповідності України базовим критеріям демократичної держави.

На країну чекають важкі випробування в питанні захисту прав та свобод громадян.

Бо сьогодні, неважливо як люди голосували, якщо є команда згори; неважливий закон, якщо є телефонне право; неважливі головні людські цінності, якщо є політичні інтереси.

На країну чекає боротьба за справедливість, за свободи та права людей, за повагу держави до Закону. Ці цінності є нормою для усього цивілізованого світу. І вони мають стати нормою і для України.

Дорогі чернігівці! Я хочу подякувати вам за довіру і підтримку, яку я відчуваю з першого дня роботи на посаді міського голови. Яку я особливо відчував протягом судового процесу у Львові.

Ви довірили мені та моїй команді захищати та розвивати місто Чернігів. Тому ніхто нікуди не зникає.

Ми разом із управлінською командою міста продовжимо працювати заради Чернігова та чернігівців.

В неробочий час сьогодні я зібрав керівний склад міста для того, щоб донести дуже просту думку і прохання, яке полягає в тому, що найкращою підтримкою мене буде ваша, шановні керівники, чесна і віддана робота на своїх посадах в інтересах міста.

Ми всі разом повинні проявити свою зрілість і відповідальність перед виборцями і Черніговом якісною та злагодженою роботою. Ми маємо бути готовими до будь-яких викликів, в тому числі, повторної атаки міста російським агресором, і в тій частині, де ми зможемо в організаційному та матеріальному плані підставити плече Збройним Силам України, керівництво ЗСУ може в повній мірі на це розраховувати.

Господарство міста, громадський транспорт, підприємства критичної інфраструктури, школи, садочки, лікарні… Все буде працювати! Місто продовжить відбудовуватись.

Згідно чинного законодавства обов’язки міського голови за моєї відсутності виконуватиме секретар міської ради Олександр Ломако. Вся команда продовжує працювати в інтересах Чернігова. Депутатський корпус на місці, регулярно проводяться та будуть проводитися сесії, виконавчий комітет працюватиме, бюджет міста та всі програми на 2023 рік ухвалені, міська влада забезпечує стабільність та контрольовану і організовану роботу всіх галузей, ввірених їй згідно чинного законодавства та волі виборців. І я прошу містян не хвилюватися з цього приводу.

Що стосується мене - я нікуди не зникну та не стоятиму осторонь.

Я сповнений відповідальності за величезну довіру, яку висловили мені та моїй команді під час виборів містяни. Ви довірили мені захищати Ваші інтереси. І я буду захищати ваші інтереси.

Продовжу працювати на Чернігів та для чернігівців.

З вірою в перемогу справедливості та з впевненістю в Перемозі України!

З повагою     Владислав Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!