Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 січня 2023 р.

У Чернігові ремонтуватимуть самопливний каналізаційний колектор на вулиці Глібова


Фото № 1
Фото № 2

Зняли кошти з ремонту пошкоджених будівель КП “Спецкомбінат” (територія “Яцево”) та парку Коцюбинського на Валу і спрямували на заміну самопливного каналізаційного колектора на вулиці Глібова. Таке рішення затверджене під час сесії Чернігівської міськради 25 січня, а відповідну пропозицію вніс Владислав Атрошенко.

- Ви повинні враховувати, що 62 млн передбачені для КП "Спецкомбінат" включають і кошти на поточну діяльність підприємства. Орієнтовно 27 млн грн на рік коштує прибирання та викопування могил. Щоб мінімум було дискусій, це не на часі, і комунікації, які потрібно замінювати у місті — серйозна проблема, тому я внесу правку для того, щоб 20 млн зняти з фінансування цього КП і фактично лишиться менше 20 млн на ремонтні роботи, які там все одно потрібно робити і серйозні, адже там була локація прильотів. Також 70 млн знімаємо з парку і разом маємо 90 млн, які спрямуємо на заміну колектора на Глібова, — сказав очільник Чернігова.

Стосовно необхідності ремонтувати колектор на Глібова. Він обслуговує великий мікрорайон Масани і вже давно потребував уваги. Його реконструкція передбачає заміну близько 2300 м труб діаметром 1000-800 мм та понад 220 м труб діаметром 250-160 мм. А також будівництво більше 50 каналізаційних колодязів діаметром 2500-1000 мм. Роботи складні – глибина пролягання конструкцій сягає до 8 м під землею.

Стосовно ремонту об'єктів КП "Спецкомбінат". Воно разом з міським кладовищем було в епіцентрі російських обстрілів. Знищені, або дуже пошкоджені, всі цехи і будівлі, станки і обладнання.

У минулому році комунальним підприємством було замовлено проєкти відновлення. Після перерозподілу коштів буде прийматися рішення, які роботи профінансувати, виходячи з обмеженого фінансування.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!