Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 січня 2023 р.

Владислав Атрошенко про Ялівщину


Фото № 1
Фото № 2

Владислав Атрошенко про Ялівщину:

- Вчора, під час сесії, молодь звернулась до мене із запитанням, яке стосувалось Ялівщини та отримала на нього ґрунтовну відповідь.

Останнім часом довкола долі лісопарку лунає чимало інсинуацій, в першу чергу, стосовно його можливої забудови. Насправді ж, люди, які начебто виступають “захисниками”, свідомо маніпулюють громадською думкою. Як міський голова, я ще раз запевнив молодь, депутатів та всіх чернігівців, що жодних намірів, а тим більше планів, забудовувати цю зелену зону немає.

Що буде з “будинком колгоспника”? Відповідаю - до цього питання повернемось після війни. Але! Ні про який продаж чи будівництво не йдеться - ні сьогодні, ні в майбутньому.

Що буде з РЛП “Ялівщина”? Ми бачимо два варіанти і пропонуємо врешті визначитися обласній раді/адміністрації.

Перший - ми передаємо землю обласному комунальному підприємству. Воно в подальшому власним коштом провадить там господарську діяльність. Якщо не підходить такий варіант, то пропонуємо інший. Після визначення меж РЛП управлінські повноваження делегуються місту.

Все ясно, чітко і просто – або забирайте землю і впорядкуйте її, будь ласка, ми повністю готові й підтримаємо цю позицію. Якщо ви не хочете забирати землю і, звісно, відповідальність за це, то тоді запишіть у статуті, проголосуйте, щоб міська рада сформувала відповідні керівні органи і впорядкувала все, в межах законодавства і природоохоронних нормативів.

Повторюсь, обидва варіанти нас влаштовують і ми їх готові підтримати в межах чинного законодавства та своїх можливостей. Головне, аби в кінцевому рахунку територія парку була захищеною та доглянутою.

Ялівщина - це зелена перлина нашого міста. Єдине, що внаслідок діяльності її псевдозахисників, всі чернігівці сьогодні бачать, яка вона недоглянута, території явно не вистачає господаря, який би займався її прибиранням та відповідав за утримання. І саме на вирішення цієї проблеми треба звернути увагу небайдужій громадськості нашого міста. Ми, як міська влада, сприятимемо, в межах своїх повноважень, реалізації будь-якого сценарію.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!