Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 травня 2024 р.

Заява фракції «Рідний дім» в Чернігівській міській раді


Фото № 1
Фото № 2

Вимагаємо від начальника Чернігівської військової адміністрації Брижинського припинити блокування підтримки ЗСУ громадою міста!  

У лютому 2024 року на сесії Чернігівської міської ради депутати ухвалили зміни до  «Програми забезпечення діяльності та виконання доручень виборців» (депутатський фонд). Згідно з ухваленими змінами, депутати отримали можливість надавати матеріальну допомогу військовослужбовцям для виконання бойових завдань, лікування, індивідуального захисту тощо. На ці потреби в бюджеті міста передбачено 4,2 млн грн. Згідно з регламентом Чернігівської міської ради дана Програма потребує затвердження начальником військової адміністрації. Станом на 28 травня ці зміни не погоджені.

Протягом трьох з половиною місяців Брижинський не затверджує Програму, яка спрямована, в першу чергу, на підтримку військовослужбовців, а також чернігівців, які потребують допомоги, та на виконання інших доручень виборців!

Напередодні сесії в квітні низка депутатів мали розмову з паном Брижинським щодо розблокування Програми. В результаті розмови Брижиський пообіцяв затвердити Програму після того, як подивиться звернення. Понад 20 звернень від різних депутатів йому надіслали. Але свого слова Брижинський  знову не дотримав. Замість затвердження Програми, він виклав частину листів в соціальні мережі та звертається до в.о міського голови реалізувати ці звернення в рамках інших програм міської ради. Це - неможливо, адже саме Програма депутатського фонду прийнята для реалізації цих ініціатив.  

Ще раз: Брижинський блокує підтримку ЗСУ!  

Така поведінка призначеного чиновника викликає здивування. Кошти в затвердженому ним же бюджеті закладені, але своєю бездіяльністю він блокує її реалізацію, вчергове займаючись  дрібним політиканством.  

На наших очах людина, яка ще два роки тому перебувала в лавах ЗСУ та отримувала звання «Почесний громадянин Чернігова», перетворилася на шкідника, який перешкоджає допомозі ЗСУ.  

Під час війни всі сили громади мають бути спрямовані на підтримку військових. Більшість депутатів кошти свого фонду планують спрямувати саме на підтримку військових. Вимагаємо від Брижинського не перешкоджати в цьому та затвердити Програму. Політикою будете займатися після Перемоги! Зараз потрібно воювати з ворогом, а не представниками громади, яких обрали чернігівці!

 

 

29 травня 2024 року                                                                         Фракція «Рідний дім» в Чернігівській міській раді

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!